Поповић: Срби не прихватају ултиматуме – бићемо још чвршћи у одбрани Косова

„ЖЕЛИМО ДА ПРЕГОВАРАМО О КиМ, АЛИ УЛТИМАТУМЕ УВЕК ОДБАЦУЈЕМО – ТО СУ СРБИ И СРБИЈА“

* Очигледно су се бриселске бирократе занеле и превиделе чињенице о томе шта је Србија и шта је српском народу Косово

* „Ако је наше државно руководство спремно за разговоре, то не значи да је слабо, нити да му можете гурати на сто готова решења која понижавају Србију. Поготово не у вези са Косовом“

_________________________________________________________________________

        НАЈАВЕ да ће Србији у Бриселу бити уручен ултиматум да наша држава прихвати улазак лажне државе Косово у Уједињене нације и друге међународне организације, и тиме фактички призна независност те лажне творевине, само ће још више ујединити српски народ у одбрани нашег светог Косова.

        Није ово у нашој дугој државној и народној историји први притисак на Србију да се одрекне своје свете земље и темеља своје вере, државе и идентитета, зарад лажних обећања о некаквој магловитој светлој будућности.

        Изгледа да посебно воле да нам уручују ултиматуме крајем јула, како је било и 1914. године.

        Србија као стара европска држава никада није трпела било каква понижења која се тичу њене државне независности и тиме њеног права да буде третирана равноправно од стране свих међународних субјеката.

        Увек смо били отворени за разговор и могући компромис, али никада нећемо прихватити да нам споразуме диктирају и намећу и да нас понижавају.

        То никада неће прихватити наше државно руководство, председник државе и Влада.

        Очигледно су се бриселске бирократе занеле и превиделе чињенице о томе шта је Србија и шта је српском народу Косово.

        Као и свака суверена држава, ми имамо свој Устав по којем је Косово саставни и неотуђиви део Србије, а уз то, Србија, као равноправни члан међународне заједнице, поштује Резолуцију 1244, која је најрелевантнији међународни документ који потврђује наш територијални интегритет по питању Косова.

        Ако је наше државно руководство спремно за разговоре, то не значи да је слабо, нити да му можете гурати на сто готова решења која понижавају Србију. Поготово не у вези са Косовом.

        Суверена и независна Србија очекује од сваког ко са њом жели да преговара, да је уважава и третира како заслужује њена вековна државна традиција, јер и ми сваког у међународној заједници поштујемо и уважавамо и то смо више пута својим односом према партнерима и доказали.

        Желимо да преговарамо, ултиматуме увек одбацујемо. То су Срби и Србија.    

        (изјава др Ненада Поповића, председника Српске народне партије и министра за иновације и технолошки развој)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари