Додик: Из епидемије ћемо успешно изаћи као Срби, Вучић ми је рекао `док је Србије биће и Српске`

„НЕ РАДИ СЕ САМО О МЕДИЦИНСКОЈ ПОМОЋИ КОЈА ЈЕ ВЕЛИКА СТВАР  - СРБИЈА БРИНЕ О СРПСКОЈ“

* Милорад ДОДИК: Србија је под вођством Вучића показала способност да обезбеди медицински материјал путем помоћи од Кине, а и да се на тржишту успешно снабде одређеним количинама, а нашла је а потребно да помогне Републици Српској, упркос томе што се и сама бори са епидемијом. Свим људима желим све најбоље и верујем да ћемо као народ из овога изаћи успешно и заједно и да ћемо пребродити и ову опасност

* У Републику Српску вечерас је на граничном прелазу Рача ушао први контингент помоћи Србије за борбу против вируса корона у којем се налази пет клиничких и пет мобилних респиратора, 30.000 епидемиолошких маски Н95, 2.000 заштитних одела, 200 наочара и 50.000 рукавица, те лијекови

____________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да је помоћ у медицинском материјалу коју је Србија данас послала Републици Српској велика ствар за народ Српске у борби против вируса корона, али и важна порука за све људе у Републици Српској.

        „Не ради се само о материјалним средствима која ћемо добити, а која су веома важна, него и о сазнању да Србија брине о Републици Српској. Како сам у разговору са председником Александром Вучићем могао да закључим и по његовим речима - док је Србије биће и Републике Српске и то желим да пренесем свим људима и у Републици Српској", рекао је Додик за РТС.

        Он је поручио да је ова помоћ велика ствар за Републику Српску имајући у виду да на веома отежан начин може да обезбеди било какве материјале потребне за борбу против вируса корона.

        Додик је истакао да је Србија, која је под вођством Вучића показала способност да обезбеди медицински материјал путем помоћи од Кине, а и да се на тржишту успјешно снабде одређеним количинама, нашла за потребно да помогне Републици Српској, и то упркос ситуацији у којој се нашла, исто као и Српска, због епидемије.

        "Свим људима желим све најбоље и верујем да ћемо као народ из овога изаћи успешно и заједно и да ћемо пребродити и ову опасност", поручио је Додик.

        У Републику Српску вечерас је на граничном прелазу Рача ушао први контингент помоћи Србије у борби против вируса корона у којем се налази пет клиничких и пет мобилних респиратора, 30.000 епидемиолошких маски Н95, 2.000 заштитних одела, 200 наочара и 50.000 рукавица, те лекови.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари