Додик: Република Српска мора већ данас да реши питање своје одбране од епидемије

„НЕКИ КОЈИ СУ ДОШЛИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА ШЕТАЈУ ОКОЛО, А НАШИ ГРАЂАНИ ПОШТУЈУ МЕРЕ“

* Фирма која у овај ситуацији отпусти радника нека не очекује државну помоћ

* „Нисмо поражени, али јесмо забринути. Желимо да спријечимо улазак људи који су носиоци вируса, и да их ставимо у карантине“

* „Влада Република Српске је предузела све мере, док то не могу да кажем за Владу Федерације БиХ. Опасност је оног тренутка када епидемија постане масовнија, јер домови здравља не би могли да приме велики број људи“

______________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва Милорад Додик рекао је да неодговорни грађани својим понашањем угрожавају јавно здравље и угрожавају борбу против вируса корона.

         "Влада Српске ће данас донети одлуку да се на свим граничним прелазима поставе пунктови", рекао је Додик у интервјуу за РТРС.

         Додао је да сваки привредни субјект који у овај ситуацији отпусти радника не треба да очекује државну помоћ.

         Истакао је да је овај вирус невидљива опасност.

         "Зато предузимамо низ мера, и то тражи солидарност, која је неопходна. Влада Република Српске је предузела све мере, док то не могу да кажем за Владу Федерације БиХ. Опасност је оног тренутка када епидемија постане масовнија, јер Домови здравља не могу примити велики број људи, и то постаје изазов", нагласио је Додик за РТРС.

         Истакао је да грађани Републике Српске поштују мере.

         "Али, приметили смо да се неки људи који су дошли из иностранства шетају около, док наши грађани поштују мере. Република Српска мора већ данас да реши питње своје самоодбране. Нисмо поражени, али јесмо забринути. Желимо да спречимо улазак људи који су носиоци вируса, и да их ставимо у карантине. У Председништву БиХ су несигурни, хоће или неће. Желим да похвалим баањалучку локлану управу која добро ради, али пре свега становништво које је дисциплиновано, и то је најбољи доказ колико смо одоговорни", навео је Додик у емисји Интервју РТРС-а.

         Рекао је и да су званичници у контактима са амбасадом Кине у БиХ и светским организацијама, те додао да је циљ да се добију неопходна средства.

         "Поносан сам на наше људе. Али сада више него икада важи она народна "у се и у своје кљусе". Ми смо буквално откачени од ЕУ и земаља Европске уније, које са правом или не штите себе. А, сав тај проблем је стигао са Запада", поручио је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари