Радончић предложио Србина Дарка Ћулума за новог директора СИПА

ДОДИК:  САДА ЈЕ НА САВЕТУ МИНИСТАРА ДА ЊЕГОВО ИМЕНОВАЊЕ „ЗАВРШИ“

Дарко Ћулум

         МИНИСТАР безбедности у Савету министара Фахрудин Радончић предложио је Дарка Ћулума за новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) уместо Перице Станића.

        Радончић је објаснио да је у понедељак ставио ван снаге предлог бившег министра безбедности Драгана Мектића да за директора СИПА буде изабран Станић.

        "Након обављених консултација са парламентарном већином донео сам одлуку да официјелно предложим Дарка Ћулума и он је сада у процедури за новог директора СИПА", изјавио је Радончић.

        Потврда Ћулума за директора СИПА могла би се наћи већ на наредној седници Савета министара, а пре тога ће бити обављене консултације са председавајућим Савета министара Зораном Тегелтијом.

        Радончић је рекао да ће то бити познато тек наредне седмице, после радног састанка и припрема за седницу, која је заказана за 23. јануар.

        "Тада ћемо знати дневни ред, односно да ли ће потврда Ћулума бити на тој или некој од наредних седница", додао је Радончић.

        Станић, након што је предао дужност у СИПА, вратио се у Министарство унутрашњих послова Републике Српске, где протеклих месец дана обавља функцију саветника директора Полиције Републике Српске (Дарка Ћулума).

        Лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик потврдио је данас да очекује да Савет министара Босне и Херцеговине именује Дарка Ћулума за директора СИПА.

        Навео је да је обављена сва потребна процедура за то именовање и да је сада на Савету министара да заврши то именовање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари