Кривокапић: Лепосавић је паметан, али министри не смију слабити владу солирањима

„ДОГОВОРИЛИ СМО СЕ ДА ЗБОГ РАЗНОРОДНОСТИ КОАЛИЦИЈЕ НЕЋЕ БИТИ ДИРАН СТРАТЕШКИ КУРС“

* „Договорили смо се и да се нећемо дијелити у питањима која су ДПС-у служила као полуге преко којих нас је политички надгорњавао, дијелио и држао у покорности... Они питање Сребренице не форсирају због љубави према нашим бошњачким суграђанима, већ због криминала који очајнички желе да сачувају играјући на карту наших подјела

_____________________________________________________

       ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да је одлуку о смени министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића донео "тешка срца", подсетивши на споразум коалиције победника августовских избора по ком, због разнородности коалиције, неће бити диран стратешки курс земље.

       „Договорили смо се да се нећемо дијелити у питањима која су ДПС-у служила као полуге преко којих нас је политички надгорњавао, дијелио и држао у покорности. Потписали смо споразум да бисмо Црну Гору заједно ослободили од међусобног неразумијевања, да бисмо помирили оца са сином, брата са сестром, комшију са комшијом", навео је он.

       Кривокапић је истакао да тај споразум није и не може бити свима по мери, али јесте једини начин да се поменути процес отпочне, те да је то изазов који су морали да прихвате сви министри из кабинета, уз јасну свест да свако солирање на осетљивим питањима и темама може донети штету заједничком путу ка циљу којем сви теже.

       "Нисам предложио да се министар Лепосавић разријеши само због изјаве у вези са Сребреницом. Он, али и сви министри ове владе, морају добро знати да личне ставове подреде опстанку Владе. Овај тежак изазов подразумијева да немамо луксуз изношења личних ставова ако су у супротности са споразумом који смо уласком у Владу прихватили. Министар Лепосавић, којег сматрам паметним човјеком, себи је допустио тај луксуз", навео је Кривокапић у писму.

       Он је додао да се, ако се жели успети у овом тешком процесу, не сме играти игра коју намеће ДПС.

       „Они питање Сребренице не форсирају због љубави према нашим бошњачким суграђанима, већ због криминала који очајнички желе да сачувају играјући на карту наших подјела", навео је Кривокапић.

       Он је истакао да Влада иде путем који подразумева доношење одлука које неће бити лаке, те да то није урадио да би издао народ, већ да би народ сачувао, иако данас ту одлуку многи не разумеју.

       Кривокапић је затражио оставку и покренуо поступак смене министра правде Владимира Лепосавића због његове изјаве да ће признати да је у Сребреници почињен геноцид "када се то недвосмислено утврди" и оспорио легитимитет суда у Хагу.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари