Поручио „четницима“: Неретва и Сутјеска, 'Бљесак' и 'Олуја' ће вам бити обданиште шта вас овдје чека

СРБИН ИЗ ОКОЛИНЕ ЗВОРНИКА СТЕВО МАШАНОВИЋ ПОСТАО МОНТЕНЕГРО-ШОВИНИСТА И „ЂАКОН ЦПЦ“ 

У Црној Гори чим постану Монтенегрини

- почну да личе на усташе

* Годинама био професионално војно лице - подофицир по уговору у Војсци Југославије, односно Војсци Црне Горе где је добио отказ, после чега је постао истакнути локални активиста Социјалдемократа Ивана Брајовића, председника Скупштине Црне Горе

___________________________________________________________________________

        ПРОТИВ лажног ђакона удружења грађана које се лажно представља као „Црногорска православна црква“ - Стеве Машановића из Тивта - поднета је кривична пријава због сумње да је на друштвеној мрежи поставио објаву увредљиве садржине са говором мржње и нетрпељивости на основу националне припадности, те да је позивао на насиље.

        У саопштењу Управе полиције Црне Горе се наводи да се сумња да је С. М. (45) из Тивта, ђакон канонски непризнате Црногорске православне цркве, поставио коментар на „једној друштвеној мрежи“:

        „Нећете четници, Божију вам вјеру дајем, ни милиметар. Неретва и Сутјеска, 'Бљесак' и 'Олуја' ће вам бити обданиште што вас овдје чека. Мантије ми моје. Мултиетничка, никад мултичетничка. Таман ме браде и мантије коштало. Е вива Монтенегро, е вива Црна Горо, мајко", написао је Машановић уз постављен линк песме "Светиња" хрватског певача и десничара Мирослава Шкоре.

        Нешто касније, Машановић је обрисао ову поруку, али су се њени скриншотови проширили друштвеним мрежама.

        Машановић је пореклом из околине Зворника, а у Тивту живи од детињства.

        Медији су објавили да је дуго година био професионално војно лице - подофицир по уговору у Војсци Југославије, односно Војсци Црне Горе где је добио отказ, после чега је постао истакнути локални активиста Социјалдемократа Ивана Брајовића, председника Скупштине Црне Горе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари