Приватно обезбеђење и сузавац у главним улогама на седници скупштине Будве

СПРЕЧАВАЛО ОДБОРНИКЕ ДФ И СНП ДА УЂУ У САЛУ, ИЗБАЦИВАЛО И МАЛТРЕТИРАЛО НОВИНАРЕ

* Одборници ДФ и СНП одбијали да покажу легитимације обезбеђењу из приватне агенције чији припадници не желе да покажу своје легитимације

* Одборници Крсто Рађеновић (СНП) и Дејан Божовић (ДФ) одведени у полицију

___________________________________________________________________

        ПРИВАТНО обезбеђење Скупштине општине Будва употребило је хемијско средство током седнице СО Будва, преносе подгоричке "Вијести".

        Исти лист наводи да је у скупштинској сали умало дошло до физичког контакта између одборника Крста Рађеновића (СНП) и Милије Секуловића (ДПС).

        Одборници Демократског фронта и СНП ушли су на седницу коју је заказала нова већина у СО Будва после бројних перипетија са приватним обезбеђењем на улазу зграде.

        Јанко Димић из ДФ рекао је да је бачен сузавац и да су одборници истерани.

        Вијести наводе да су одборници Крсто Рађеновић (СНП) и Дејан Божовић (ДФ) одведени у полицију.

        Одборници нове скупштинске већине у Будви ушли су раније у зграду Скупштине општине Будва, а одборнике ДФ зауставило је на главном улазу приватно обезбеђење.

        Одборници ДФ и СНП одбијају да покажу легитимације обезбеђењу из приватне агенције чији припадници не желе да покажу своје легитимације.

        Представници медија поново су заустављени на улазу у зграду.

        Вијести наводе да је новинарка "Побједе" насилно избачена из хола, а да су одборници ДФ скочили да је бране од приватног обезбеђења.

        Скупшина општине Будва данас треба да одлучи о избору новог општинског руководства након што је тесна већина одборника, предвођена ДПС-ом сменила градоначелника Марка Царевића и председника локалног парламента Крста Радовића.

        То је прво суочавање одборничке већине од 17 одборника из редова ДПС, СД, Црногорске и независног Стевана Џаковића са одборницима из редова ДФ.

        Протеклих дана у Будви је било више инцидената и сукоба полиције са грађанима, присталицама власти предвођене Царевићем и Радовићем.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари