Амеба Демократске странке пред својом последњом деобом: Лутовчев клан против Лечића, Шумарца и `мешетара`

СЕДНИЦА ГО ПРЕКИНУТА, ЗАМАЛО ФИЗИЧКИ ОБРАЧУН, БИЛО И ПАДАЊА У НЕСВЕСТ

* Потпредседница странке Драгана Ракић прогласила победу струје коју предводи Зоран Лутовац

* Сам Лутовац објавио да су чланови ГО успели да "одбране ДС од Александра Вучића", да је странка тако остала при бојкоту данашњих избора у Србији и да ће наставити да се реформише

* Његови противници Лутовца су, пошто је седница прекинута, у ходнику испред сале објавили да сазивају изборну скупштину странке. Расписујемо изборе за председника и потпредседника странке", рекао је потпредседник ДС Драгослав Шумарац, који је на том скупу изабран за заменика председника странке

* ФАКТИ: Драгољуб Мићуновић, Зоран Ђинђић, Борис Тадић и сви који су после њега водили ДС – тврдили су да нема „модерне Србије“ без те странке, да само она зна пут Србије у ЕУ. А владали су тако као да су желели да униште Србију и да потврде изреку `демократија је – власт демократа а не народа`. Сад се међусобно `кољу` као паукови затворени у теглу. Само су у своју садашњу `теглу` и могли стићи!

____________________________________________________________________

        УБЕДЉИВОМ већином гласова чланова Главног одбора Демократске странке (ГО ДС) данас је на седници у Београду усвојен извештај председника странке Зорана Лутовца, након чега је потпредседница странке Драгана Ракић прогласила победу струје коју он предводи.

        Лутовац је рекао да су чланови ГО успели да "одбране ДС од Александра Вучића", да је странка тако остала при бојкоту данашњих избора у Србији и да ће наставити да се реформише.

        „Наставићемо са реформама странке, наставићемо да градимо Србију какву желимо“, додао је Лутовац.

        Након гласања најпре је дата пауза, а затим је седница прекинута.

        Ракић је саопштила да је "грубо нарушен рад" ГО и да нема услова за наставак заседања. Она је додала да ће чланови ГО ДС бити накнадно обавештени када ће седница бити настављена.

        Противници Лутовца су, пошто је седница прекинута, у ходнику испред сале објавили да сазивају изборну скупштину странке.

        "Расписујемо изборе за председника и потпредседника странке", рекао је потпредседник ДС Драгослав Шумарац, који је на том скупу изабран за заменика председника странке.

        Лутовац је рекао новинарима да је члановима ГО само у кратким цртама изложио извештај о раду који је усвојен пре паузе. Он је навео да није било услова да га образлаже детаљно, већ да је представио суштину.

        На примедбе његових противника да треба организовати изборну скупштину, Лутовац је рекао да не инсистира на целом мандату.

        „Желим да испуним оно што сам обећао, а то је да ће се спровести суштинске реформе и да мешетари неће водити странку", додао је он.

        Лутовац је претходно оптужио „неке од оних који су против реформе странке“ да су у директној комуникацији са Српском напредном странком (СНС) и да је та странка вршила притисак на неке чланове ГО ДС „везано за учешће на седницама“.

        Шумарац је рекао и да су потписи 134 члана ГО, који су за изборну скупштину, верификовани у Секретаријату ДС. По његовим речима, председник би требало да буде изабран најкасније у року од 60 дана.

        Шумарац је рекао да је за председника тог организационог одбора изабрана Вида Огњеновић, као и да су у њему између осталих Горан Јајић, Горица Мојовић, Горан Ћирић и он.

        Шеф посланичке групе Демократске странке Горан Ћирић је рекао да је спречено преузимање странке од структура које су је некад водиле.

        У току преподнева, одмах након 10 часова, на улазу у салу "Мадленијанум", у Земуну, у којој је одржана седница ГО, обезбеђење за које Лутовчеве присталице кажу да је ангажовано од стране његових противника, није дозвољавало улазак свим члановима ГО.

        "Не знам ко је довео ове људе, ове што су доведени да праве инциденте и спрече одржавање седнице", казао је Лутовац.

        Он је рекао да се преко "медија Александра Вучића", "пушта лаж да их је он довео", напомињући да их је довео "онај који жели да спречи седницу".

        Испред зграде су били чланови Секретаријата, који су одлуком Лутовца недавно удаљени са посла, са штандовима са намером да верификују ко је члан Главног одбора.

        На крају се ГО ипак окупио. Потпредседница Драгана Ракић је на самом почетку седнице саопштила да постоји кворум, да Лутовац треба да поднесе извештај и да дневни ред треба допунити тачком о смени секретара странке Горана Јајића.

        Предлог допуне дневног реда изазвао је гужву, а Шумарац је изашао за говорницу одакле је требало да говори Лутовац, тражећи да се поново утврди кворум и да се гласа о изборној скупштини.

        За њим је изашао и Бранислав Лечић, оптужујући Лутовца да дели странку.

Спречен већи физички обрачун,

Ивана Мијатовић пала у несвест

        УСРЕД гужве на бини – испред стола председавајућег - Ивана Мијатовић, отпуштена секретарица првог човека ДС Зорана Лутовца, пала је у несвест.

        Њој су брзо притрчали у помоћ, поливали је водом и повратили је.

        На бини је замало дошло и до озбиљнијег физичког обрачуна двеју сукобљених струја.

Поздрав са брода који тоне

        Из инфо службе ДС пак тврде да су посланици Балша Божовић и Радослав Милојичић Кена довели "хулигане" да не дозволе одржавање седнице Главног одбора ДС.

        Испред свих улаза у Мадленијанум "постављене су групе од пет, шест крупних, ћелавих и истетовираних момака који малтретирају чланове Главног одбора и не дозвољавају им улаз у салу".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари