Крамп-Каренбауер: Немачка мора да због држања Русије више улаже у своју одбрану

ТВРДИ ДА ЈЕ ЊЕНА ЗЕМЉА ЧЕСТО МЕТА НАПАДА КОЈИ МОГУ БИТИ ПОВЕЗАНИ СА РУСИЈОМ  

Ангела Меркел са своје две министарке одбране - Урсулом

фон дер Лајен ( средини) и Анегрет Крамп-Каренбауер

* ФАКТИ: Русија никад – у целој досадашњој историји – није напала Немачку, а Немци су за то искористили оба светска рата. И сад немачка министарка одбране бунца о руској опасности као разлогу за наоружавање. Чине она и Меркелова то под америчким притиском, али свесно лаже, а у своје лажи тешко да и сама верује. У сваком случају, у Вашингтону добро знају цену речима немачке министарке одбране...

_______________________________________________________

       НЕМАЧКА мора да више него досад инвестира у сопствену безбедност и због  деловања Русије – изјавила је Анегрет Крамп-Каренбауер.

       Немачка министарка одбране је нагласила да влада Ангеле Меркел то чини у интересу своје земље, а не да би угодила или учинила услугу Вашингтону.

       „Изазови расту глобално са новим технологијама. У виду хибридних претњи, али и на регионалном нивоу због понашања Русије“.

       Додала је да је Немачка „често мета напада који могу бити повезани са Москвом“.

       Назвала је добрим знаком то што Сједињене Државе више не намеравају да повуку значајнији број својих војника из Немачке.

       У фебруару је Меркел рекла на Минхенској безбедносној конференцији да Русија „непрестано увлачи земље ЕУ у хибридне несугласице“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари