Борељ: Никакве санкције у односима са Русијом – не могу заменити политику

А САМУ ПОЛИТИКУ ПРЕМА РУСИЈИ СВЕО НА – ПОТИСКИВАЊЕ, ОБУЗДАВАЊЕ И ПРЕГОВАРАЊЕ

* Европски суд за људска права 16. фебруара је, као привремену меру, затражио од Москве да пусти Алексеја Наваљног из затвора. Министарство правде РФ одбацило је могућност пуштања, напомињући да би то било грубо мешање у рад руских судова

_______________________________________________________

       НИКАКВЕ рестриктивне мере не могу заменити политику у односима ЕУ са Русијом – изјавио је Жозеп Борељ.

       Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност у интервјуу немачком недељнику  Der Spiegel додао је да су санкције ЕУ против Русије „средство које не замењује политику“:

       „У односима са Москвом, политика треба да покрије три ствари: потискивање, обуздавање и преговарање. Под обуздавањем имам у виду конкретне мере одмазде Европске уније у случају да Руска Федерација буде кршила међународно право или људска права“.

       Европски суд за људска права 16. фебруара је, као привремену меру, затражио од Москве да пусти Алексеја Наваљног из затвора.

       Руско Министарство правде одбацило је могућност пуштања, напомињући да би то било грубо мешање у рад руских судова.

       Зено Леони, експерт за међународним односе из Велике Британије, рекао је да одлука Европског суда за људска права о Наваљном нема аналога јер је у његовом случају примењен потпуно другачији приступ него за све друге.

       Он је Наваљног назвао руским националистом и популистом без стратегије, а за његове изјаве о Криму, као и низ других, навео да противрече ставовима Европске уније.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари