Лондон упозорио украјински врх да су Руси сконцентрисали велике снаге за „офанзиву с југа“

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ВАЗДУШНИ И ПОМОРСКИ ДЕСАНТ КОД ОДЕСЕ И ИМАЛИ – ПРЕКО 50 ПОГИНУЛИХ

* Руски маринци ушли у круг металуршког комбината „Азовстаљ“. Изјава из Кијева да тамо више нема цивила, већ се тумачи као позив Русима да униште све који се тамо крију да „мртва уста не говоре“

* Украјинцима се добро не пише ни на северозападу Луганске Републике. Губе у бици за Лисичанск, а у Северодоњецку је са три стране окружено њих око 4.000 (заједно са Лисичанском - до 8.000). Ако у задњем моменту не добију наредбу да се одатле извуку – сваког часа могу бити затворени у „фатални котао“

________________________________________________________

       БРИТАНСКА војна шпијунажа упозорила је кијевски режим да Русија завршава концентрацију снага на јужном делу „донбаског фронта између Гуљајпоља и Запорожја.

       Са „црвеним алармом“ да Руси само што нису кренули у „моћну офанзиву“ јер већ жестоко туку Гуљајпоље и опкољавају Орехово.

       Ово се временски поклопило са изјавом украјинске министарке Ирине Верешћук да у кругу металуршког комбината „Азовстаљ“ више нема цивила. Многи су ово – чак и са украјинске стране – доживели као својеврсни позив армији Доњецке Републике  и припадницима руске војске да униште све који се тамо још скривају (махом у подземљу те челичане).

       То се доводи у везу са претпоставкама и сазнањима да, поред Украјинаца из неонацистичког пука „Азов“, има и доста страних најманика, па и високих официра бар из три земље – САД, Британије и Француске.

       Ово би заначило да су и те официре њихови отписали и да су се, после свега, одлучили за оно језиво „Мртва уста не говоре“.

       У прилог овоме може ићи и чињеница да су руски маринци ушли у круг комбината и да га успешно „чешљају“ и чисте, а да све што је још испред њих `преоравају` артиљерија и авио-бомбе.

Острво Змејниј

       Украјинцима се добро не пише ни на северозападу Луганске Републике. Губе у бици за Лисичанск (до рата имао више од 102.000 становника), а у Северодоњецку (106.000) је са три стране окружено њих око 4.000 (заједно са Лисичанском - до 8000). Ако у задњем моменту не добију наредбу да се одатле извуку – сваког часа могу бити затворени у „фатални котао“.

       Све вруће постаје и око Одесе.

       Украјински војни врх, којим из сенке диригују амерички и британски високи официри, већ два дана покушава да поврати контролу над острвом Змејниј који од почетка специјалне операције држе Руси, односно – руска Црноморска ратна флота.

       Јуче их је покушај коштао два авиона, а 7. маја још два (Су-24 и Су-27), три хеликоптера Ми-8,  два дрона „Бајрактар“ и једног великог десантног чамца.

       У сва три хеликоптера су се налазили украјински падобранци.

       Незванично, само их је у та три хеликоптера погинуло „најмање 50“.

       Руска војска, иначе, поново интензивно туче воје циљеве по Украјини.

       Ракетирана је и фабрика за ремонт војних  авиона и дронова Бајрактар ​​ТБ2 код Одесе.

       У Николајевској области одјекнуле су три експлозије.

       Више ракетних удара било је и по североисточној Сумској области.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари