Ново „хуманитарно примирје“ између Азербејџана и Јермена

АРМИЈА КАРАБАХА СА ДВЕ РАКЕТЕ „СКАД“ ПОГОДИЛА ВЕЛИКИ АЗЕРБЕЈЏАНСКИ ГРАД ГЈАНЏА

Баку тврди да је све ово у Гјанџи направила

једна јерменска ракета

* Азербејџанци већ данима разарају Степанакерт, главни град Карабаха, а удар по Гјанџи је био упозорење – престаните

* Да ли је Гјанџа гађана са намером да се Азербејџан наведе да нападне Јерменију која је чланица ОДКБ па би та војна алијанса, у којој је Русија главна, требало да је заштити...

________________________________________________________________

       ЈЕРЕВАН и Баку договорили су се о примирју Карабаху које ступа на снагу од поноћи 18. октобра.

       Министарство спољних послова Јерменије је тим поводом објавило:

       „Република Јерменија и Република Азербејџан договорили су се о хуманитарном примирју почев од 00.00 по локалном времену, 18. октобра“.

       Азербејџанско Министарство спољних послова потврдило је договор о примирју.

       Нагодба о примирју уследила је након изјаве председника Русије, Француске и Сједињених Држава – земаља које председавају Минском групом ОЕБС-а о Карабаху – да се прекину непријатељства.

       Неколико сати раније председник Азербејџана Илхам Алијев назвао је ракетни напад Јерменије на азербејџански град Гјанџа ратним злочином и запретио одмаздом.

       Град је погођен са две ракете „Скад“. Јермени тврде да су гађали само војне објекте, а Баку да је једна погодила део града са породичним кућама и да је било 13 погинулих.

       Појавиле су се претпоставке да Гјанџа није тучена само зато што Азербејџанци не престају да разарају Степанакерт, главни греад Карабаха. Већ и са намером да се Азербејџан наведе да нападне Јерменију која је чланица ОДКБ па би та војна алијанса, у којој је Русија главна, требало да је заштити...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари