The Washington Post: Наредних 18 месеци биће за Европу – мучно време

УПОЗОРИО: ПОГОТОВО АКО ЈОЈ РУСИЈА ОБУСТАВИ ИСПОРУКЕ ГАСА

* Едвард ЧОУ, стручњак за енергетску безбедност у вашингтонском Центру за стратешке и међународне студије: „Води се веома опасна игра. Не знам како би ово требало да се заврши. Осећај је да ће се ово завршити веома лоше и за Западну Европу и за Русију“

_______________________________________________________________

       НАРЕДНИХ годину и по безмало сваком сценарију биће тешко време за Европу, која нема довољно алтернатива у случају да Русија прекине испоруке природног гаса, оценио је The Washington Post.

       „У скоро сваком сценарију, наредних 18 месеци биће мучно време за Европу“, наводи се у чланку америчког дневног листа, уз напомену да се „ефекти високих цена шире светом“ док владе „покушавају да напајају енергијом своје фабрике, греју своје домове и одржавају своје послове“.

       The Washington Post упозорава да „нема довољно алтернатива у блиској будућности да се избегну озбиљни економски проблеми наредне зиме“ ако Русија прекине испоруке природног гаса.

       Едвард Чоу, стручњак за енергетску безбедност у вашингтонском Центру за стратешке и међународне студије, рекао је:

       „Води се веома опасна игра.Не знам како би ово требало да се заврши. Осећај је да ће се ово завршити веома лоше и за Западну Европу и за Русију“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари