Брнабић: На јесен очекујемо други талас и јачи удар коронавируса

СИТУАЦИЈУ ЋЕ ПРОЦЕНИТИ ТИМ СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА И МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

* Ана БРНАБИЋ у Нишу, након отварања лабораторије "Ватрено око", истакла да држава прави план за јесен и да ће бити формиран тим стручњака који ће обићи све лабораторије за тестирање на корона вирус како би се утврдило шта још треба набавити од агенаса, тестова и лабораторијског материјала

___________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је сада преломни тренутак за излазак Србије из другог пика епидемије и да треба задржати садашњи ниво дисциплине у поштовању мера како би били спремни за други талас на јесен, када се очекује јачи удар коронавируса.

        Брнабић је у изјави новинарима у Нишу, након отварања лабораторије "Ватрено око", истакла да држава прави план за јесен и да ће бити формиран тим стручњака који ће обићи све лабораторије за тестирање на корона вирус како би се утврдило шта још треба набавити од агенаса, тестова и лабораторијског материјала, наведено је на сајту Владе Србије.

        "Тим Српског лекарског друштва и Медицинског факултета обићи ће микробиолошке лабораторије и проценити где још може да се ради тестирање на коронавирус, а додатно ће се помоћи лабораторији у Косовској Митровици", рекла је она.

        Премијерка је подсетила на то да је Ниш у другом пику коронавируса много боље прошао него у првом, што, како је оценила, говори о томе да су грађани били дисциплинованији и да ће јесен бити спремније дочекана.

        Она је истакла да је у другом пику ситуација била много комплекснија у Врању и околини, али да је и тамо сада мирније, те да тај град више није у првих 15 по броју заражених.

        Брнабић је захвалила грађанима на дисциплини и придржавању мера и поручила им да наставе да се тако понашају.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари