Црвеним тргом промарширало и 75 српских гардиста

ВУЧИЋ И ДОДИК МЕЂУ ДРЖАВНИЦИМА КОЈИ СУ СА ПУТИНОМ ПОЛОЖИЛИ ЦВЕЋЕ НА ГРОБ НЕЗНАНОГ СОЛДАТА

* У парадном строју било 75 српских гардиста који су под заставом Републике Србије, предвођени командантом гардијског батаљона потпуковником Драганом Јаковљевићем, пред очима читавог света одали су пошту херојским прецима који су своје животе уткали у слободу у којој данас живимо

_____________________________________________________________________

        СРПСКИ народ је на московској Паради Победе поводом 75-годишњице завршетка Другоб светског рата био двоструко представљен.

        Поред руског председника и врховног команданта Оружаних снага Руске Федерације Владимира Путина - међу највишим званицама на паради - били су председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

        У парадном строју били су и Гардисти Војске Србије. Под заставом Републике Србије, предвођени командантом гардијског батаљона потпуковником Драганом Јаковљевићем, пред очима читавог света одали су пошту херојским прецима који су своје животе уткали у слободу у којој данас живимо.

        У парадном строју било је 75 српских гардиста, симболизујући исто толико година од тријумфа над фашизмом у Другом светском рату.

        На почетку овогодишње параде смотру свих јединица извршио је руски министар одбране генерал армије Сергеј Шојгу и предао рапорт руском председнику и врховном команданту Владимиру Путину.

        Председник Путин рекао је да се данашња парада одржава у част „изузетног поколења победника које је одредило исход Другог светског рата“.

        - Никада нећемо заборавити допринос наших савезника у постизању победе. Поштујемо храбре борце оружаних снага свих држава антихитлеровске коалиције и све борце против нацизма који су се храбро борили у земљама Европе - истакао је председник Руске Федерације.

        Према речима председника Путина, потребно је стварање општег система безбедности који захтева савремени свет, који се брзо мења и додао да га само заједно можемо заштитити од нових опасних претњи.

        По завршетку дефилеа војске на Црвеном тргу, Александар Вучић и Милорад Додик положии су у Александровском врту – заједно са осталим државницима - цвеће на споменик Незнаном солдату.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари