Дачић: Павелић је хтео да Бањалука буде главни град НДХ, а она је главни град – Српске

„СРБИЈА ЧВРСТО СТОЈИ ИЗА СРПСКЕ КОЈА ЈЕ ИСТОРИЈСКО ДОСТИГНУЋЕ СРПСКОГ НАРОДА“

* “Рат у БиХ је и избио зато што је нарушена равноправност три народа, па је важно да се мир чува као очи у глави иако се повремено прича о поништењу Дејтонског споразума и стварању унитарне БиХ”

____________________________________________________

       ПРЕДСЈЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић честитао је Дан Републике Српске и поручио да је Српска историјско достигнуће српског народа и први српски ентитет међународно признат преко Дрине.

       “Анте Павелић планирао је да Бањалука буде главни град Независне Државе Хрватске /НДХ/. Данас је она главни град Републике Српске”, рекао је Дачић за Телевизију “Пинк”.

       Он је навео да се Дејтонски споразум, који је и мировни, мора чувати, јер се тиме чува мир, а да Србија чврсто стоји иза Републике Српске развијајући специјалне односе.

       “Интерес је да буду добри односи и са Сарајевом и БиХ у целини”, рекао је Дачић.

       Он је поручио да старе жеље о примени принципа “исламске државе”, којих има и данас, не треба скривати кроз плашт грађанске државе као што то чине неки фактори у Сарајеву.

       “Рат у БиХ је и избио зато што је нарушена равноправност три народа, па је важно да се мир чува као очи у глави иако се повремено прича о поништењу Дејтонског споразума и стварању унитарне БиХ”, закључио је Дачић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари