Вучић у Бриселу: Надам се да ће Србија до 2026. постати чланица ЕУ – оптимиста сам

ИЗЈАВИО ДА ЈЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ЕУ ИМАО „ВЕОМА ЗНАЧАЈНЕ РАЗГОВОРЕ“

* „Ако не будемо дисциплинованији, инсистираћемо на увођењу мера. Сачекаћемо још неки дан, да се види да ли ће се променити понашање и подаци о броју заражених, па да се процени да ли да ће се предузимати мере у циљу заштите живота и здравља људи

___________________________________________________________________

        ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александр Вучић данас је у Бриселу изразио наду да би Србија до 2026. године могла да постане чланица ЕУ.

        Вучић је, послије састанка са европским званичницима, рекао новинарима и да је уверен да Србија са оптимизмом улази у нову фазу односа са ЕУ.

        "Верујем да са крајем мандата нове владе завршимо преговоре са ЕУ, што значи да би било реално да до 2026. постанемо чланица ЕУ. То је моје мишљење, моје надање", истакао је Вучић и додао да је са европским званичницима имао веома значајне разговоре.

        Вучић је навео и да ускоро очекује наставак дијалога Београда и Приштине, пренели су београдски медији.

        "Ускоро очекујемо наставак дијалога, пре тога самит на којем ће бити представници две земље битне за наставак дијалога Београда и Приштине, али и наше интеграције", рекао је Вучић.

        Он је, иначе, у изјави новинарима поводом ширења вируса корона рекао да грађани морају бити озбиљнији и дисциплинованији, нарочито у Београду, иако вирус актуелно није ништа трагично, сем за старије и оне са другим болестима, јер га 95 одсто младих лако превазилази.

        "Ако не будемо дисциплинованији, инсистираћемо на увођењу мера. Сачекаћемо још неки дан да се види да ли ће се променити понашање и подаци о броју заражених, па да се процени да ли да ће се предузимати мере у циљу заштите живота и здравља људи“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари