Вучић: У јуну и јулу у Новом Пазару 16 одсто мање умрлих него у исто време 2019.

„РЕЧ АЛБАНАЦА ИЗ ПРИШТИНЕ НЕ ЗНАЧИ НИШТА – ЧАК НИ РЕЧ ДАТА ГРЕНЕЛУ“

* „Сачекаћемо да видимо прву организацију у коју Албанци желе да се учлане или да видимо неку земљу која жели да призна независност Косова*. У дану када било шта од тога сазнамо, уколико их не умире њихови ментори ми ћемо наставити са својом акцијом повлачења признања. Обећавам да ће Србија у томе бити петоструко успешнија него они у акцији признавања Косова“

_______________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у Новом Пазару у периоду јуна и јула има 16 одсто мање преминулих људи него у истом периоду прошле године.

        Вучић је казао новинарима после обиласка припадника 15. тенковског батаљона Војске Србије у касарни "Бошко Палковљевић Пинки" у Сремској Митровици да у целој Србији у првој половини године има мање преминулих него у истом периоду прошле године, јер, како је навео, људи се више пазе.

        Говорећи о високом броју заражених корона вирусом, председник је навео да је стање нешто боље него почетком прошле недеље.

        Упитан о изјави премијера Косова Авдулаха Хотија да ће са међународним партнерима наставити да лобира за чланство у међународним организацијама, Вучић је рекао да реч Албанаца из Приштине не значи ништа, као ни њихов потпис на заједницу српских општина нити њихова реч дата специјалном изасланику председника САД Ричарду Гренелу.

        "Многи су се изненадили како нико не реагује из међународне заједнице, ни из Америке ни из Европске уније. Нисам се уопште изненадио, не зато што су они одушевљени тиме већ зато што је за све њих потпуно нормално да Албанци траже додатна признавања за сопствену независност и додатна чланства у међународним организацијама", рекао је он.

        Према његовим речима, Србија мора да покуша да очува мир и стабилност и да показујемо да смо поуздан партнер и да желимо мир и желимо компромис.

        "Ми ћемо сада да сачекамо да видимо прву организацију у коју они желе да се учлане или да видимо неку земљу која жели да призна независност Косова. У дану када било шта од тога сазнамо, уколико их не умире њихови ментори ми ћемо наставити са својом акцијом повлачења признања", казао је Вучић и додао да "обећава" да ће Србија бити "петоструко успешнија него они у акцији признавања Косова".

        Вучић је рекао да све што они раде уноси додатни немир и несигурност и тиме уводи цео регион у апсолутну нестабилност.

        Он је казао да се дијалог мора наставити, али да "не зна о чему приштински званичници желе да разговарају".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари