Вучић: Варају се сви који Београду поручују: признајте Косово а добићете ништа

„ВОЈСКА ЈЕ МНОГО НАПРЕДОВАЛА, ТОМЕ СЕ РАДУЈЕ СВАКО КО ВОЛИ СРБИЈУ“

* „Надам се да ће ЕУ добро разумети да не може неко да потпише споразум у Бриселу под окриљем Уније а онда да доноси резолуцију којом негира постојање Заједнице српских општина и каже да то никада неће прихватити или тражи да Србија призна независност па да онда накнадно формирају ЗСО“

* „Суштина је да Албанци очекују да ће неко да притисне Србију. Очекујем да ће велике државе, а не Лајчак, у будућности да нам кажу ако прихватите то и то, ми ћемо да вас потапшемо по глави и да ти кажемо да си мало већи демократа или ако не прихватиш, да кажемо да си аутократа“

_______________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да не мора ни да каже шта је одговор Србије ако било ко мисли да порука Београду треба да буде "признајте Косово а добићете ништа и ваш народ ће бити изложен погрому као 17. марта 2004. године".

       Упитан за изјаву специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака који је казао да од председника Србије очекује „далекосежну одлуку“ по питању Косова, Вучић је рекао да је Србија увек спремна да разговара о различитим компромисним решењима али да то мора бити компромис а не ултиматум.

       „Надам се да ће ЕУ добро разумети да не може неко да потпише споразум у Бриселу под окриљем Уније а онда да доноси резолуцију којом негира постојање Заједнице српских општина и каже да то никада неће прихватити или тражи да Србија призна независност па да онда накнадно формирају ЗСО", казао је Вучић после затварања манифестације Дечија недеља у Београду.

       Оценио је и да положај специјалног изасланика ЕУ за дијалог није лак када, како је рекао, из Приштине добије поруку да неће ни да разговарају о ономе што су потписали пре седам година у Бриселу.

       „Суштина је да Албанци очекују да ће неко да притисне Србију. Очекујем да ће велике државе, а не Лајчак, у будућности да нам кажу ако прихватите то и то, ми ћемо да вас потапшемо по глави и да ти кажемо да си мало већи демократа или ако не прихватиш, да кажемо да си аутократа", навео је Вучић.

Видећемо да ли ће бити парламентраних избора 2022.

       Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се видети да ли ће бити одржани ванредни парламентарни избори уз редовне председничке 2022. године.

       „Ко ће да их бојкотује или неће и то ћемо да видимо“, рекао је Вучић новинарима у Палати Србија и додао истраживања показују да ниједна опозициона странка данас не би ушла у парламент.

       Вучић је изнео тврдњу да један део опозиције има више медијског простора од њега и његове Српске напредне странке.

       „Нису медији свима криви, како би они желели да кажу, него нерад, безидејност и напади на све што се уради и изговори“, додао је он.

       Говорећи о саставу Скупштине Србије, Вучић је рекао да ће можда бити опозиције у њој, а како је објаснио, парламент ће имати улогу да покаже одговорније понашање „од оног који је одузимао реч посланицима без разлога“ и где неће моћи да се уноси камење.

       Коментаришући дешавања у опозицији, Вучић је казао да један део опозоционара „са тајкунским медијима“ опструише други део „који жели да се одговорније понаша“.

       Вучић је навео да опозицији сметају инфраструктурни пројекти, завршетак изградње Храма Светог Саве, фонтана на Славији и пројекат изградње националног стадиона, те је упитао: „А шта нам у ствари треба?“.

       Говорећи о прошлонедељним дешавањима, извештају Европске комисије о напретку Србије и војној вежби "Садејство 2020", он је нагласио да за Србију од изузетног значаја да настави процес евроинтеграција, поштујући политику чувања пријатељства са традиционалним партнерима.

       Вучић је оценио да је "Садејство 2020" за Србију најважнија војна вежба којом је, како је навео, земља показала оспосбљеност, опремљеност и прогрес војске.

Предстоји недеља важних одлука и разговора

       Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да предстоји веома важна недеља у којој ће, по његовим речима, бити важних одлука и разговора.

       Вучић је одбацио критике због одржавања војне вежбе на Пештерској висоравни и упитао како војска може да буде спремна да брани земљу ако никада није имала бојево гађање.

       Одговарајући на питања новинара после завршетка манифестације Дечија недеља, Вучић је казао да је Војска Србије "много напредовала" и да је на јучерашњој тактичкој вежби са бојевим дејством "показала снагу."

       "Поносан сам на војнике и старешине и све који су учествовали у томе. Срећан сам и што нико није повређен уз сву употребу бојевих средстава јер то није манекенска писта. Војска је много напредовала и томе се радује свако ко воли Србију", казао је Вучић новинарима у Београду.

       Коментаришући локалне изборе у Шапцу, Вучић је казао да је то "ужасна срамота" и да Србија није видела такво гласање "од 1945. године".

       „Сви председници бирачких одбора су њихови, они сами броје гласове, представнике опозиције отерају на 10 метара и онда ти људи говоре о демократији. Кад сте власт на републичком нивоу, све то морате да слушате и трпите али не вреди им кад су на поновљеним изборима добијали све мање гласова", казао је председник Србије.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари