Вучић: Освојили смо око 2.000.000 гласова од 3.300.000 изашлих

УЗ ТРУБАЧЕ СЕ ВЕСЕЛИЛИ АНА БРНАБИЋ, МАЈА ГОЈКОВИЋ, ДАРКО ГЛИШИЋ, СИНИША МАЛИ...

* „У политици сам дуго али никада овакав тренутак нисам доживео, добили смо огромно поверење народа, највеће икада у Србији, у условима када је мало ко у то веровао

* „Победили смо свуда где смо раније губили. Победили смо у сваком месту у иностранству. Тамо где никада нисмо победили и то страховито и убедљиво”

* „Узимаћемо у владу и људе са других листа, јер ћемо покушати да направимо владу која мора да доноси кључне одлуке у наредном периоду и која ће да има још шири консензус од овакве широке подршке које смо добили”

* Ниједна српска глава није страдала због наше политике, а надам се и сигуран сам да неће. При свему томе, направили смо да Србија има најбржи и најзначајнији економски раст у савременој историји

_______________________________________________________________________

        ЛИДЕР Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да су напредњаци на данашњим изборима освојили око 2.000.000 гласова од 3.300.000 изашлих.

        „У политици сам дуго али никада овакав тренутак нисам доживео, добили смо огромно поверење народа, највеће икада у Србији, у условима када је мало ко у то веровао”, поручио је лидер напредњака у седишту СНС-а након објављивања првих резултата избора, јавља РТС.

        Странка је, каже, добила и велико упозорење народа да мора да буде још одговорнија, озбиљнија, марљивија.

        „Ми смо вечерас на нешто мање од 3.300.000 изашлих на изборе добили више од 2.000.000 гласова”, истакао је Вучић.

        „Добили смо и велико упозорење народа да морамо да будемо још одговорнији, озбиљнији и марљивији. Да направимо најбољи могући резултат за народ и грађане”, рекао је Вучић на првој конференцији за новинаре по затварању изборних места.

        „Победили смо свуда где смо раније губили. Победили смо у сваком месту у иностранству. Тамо где никада нисмо победили и то страховито и убедљиво”, истакао је Вучић.

        Он је навео да је у Републици Српској изашло 87 одсто пријављених бирача, а његова листа добила је 90 одсто гласова.

        „Победили смо свуда од Чикага, Берна, Беча, Москве, Сочија. У Москви смо нешто „кикснули” и добили смо 57 одсто, али у Сочију било је 95 одсто”, рекао је Вучић.

        Казао је да се сутра чека да ОЕБС преброји гласове на КиМ, где је забележен рекордна излазност, на чему се захвалио српском народу у покрајини.

        „Нама су пре само два дана говорили, лагали наш народ како Срби на КиМ неће моћи да учествују на изборима, а изашли су у највећем броју. Први пут у Косовској Митровици имали смо више од 10.000 гласача, јер знају колико је важно да будемо уједињени, јаки, снажни у наредном периоду да би сачували нашу земљу”, нагласио је он, преноси Танјуг.

        Вучић је казао да ће прихватити све резултате које ОЕБС буде изнео након пребројавања гласова, али је додао да није могуће да буде мање од 85 одсто за његову листу.

Имамо тренутно 63,4 одсто, биће више од 64 одсто

        Српска напредна странка тренутно има 63,4 одсто гласова, а очекује да ће имати више од 64 одсто, изјавио је лидер напредњака.

        „Ми очекујемо када дођу и гласови са КиМ и из иностранства више од 64 одсто”, рекао је Вучић.

        Напоменуо је да треба имати у виду да је то 64 одсто од изашлих грађана.

        „При томе рачунајте да има 3,7 одсто неважећих листића, што значи да имамо од важећих гласачких листића преко 65 одсто, готово две трећине гласова. То је нешто што се никада неће поновити”, истакао је Вучић.

        Напредњаци су у изборном штабу СНС славили са трубачима, а Никола Селаковић је повео коло, преноси Танјуг.

        У изборни штаб СНС, непосредно пред најављено обраћање лидера напредњака Александра Вучића, ушли су трубачи, уз које су се веселили Дарко Глишић, Марко Ђурић, Ана Брнабић, Зоран Ђорђевић, Маја Гојковић, Синиша Мали...

„Приликом формирања владе СНС

ће показати да није бахата“

        Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да ће током формирања владе СНС показати да није бахата, већ да ће разговарати са представницима свих партија, чак и са онима које нису прешле цензус.

        „Узимаћемо људе и са других листа, јер ћемо покушати да направимо владу која мора да доноси кључне одлуке у наредном периоду и која ће да има још шири консензус од овакве широке подршке које смо добили”, рекао је Вучић на конференцији за медије у штабу СНС-а.

        Истиче да ће Србија на европском путу морати да ради брже, снажније и јаче и да спроведе додатне реформе. Вучић је истакао да уз европски пут којем Србија тежи, мора да настави и да чува пријатеље који су, каже, били ту у време короне и када је суверенитет КиМ био угрожен.

        Лидер СНС је кроз шалу поручио страначким колегама да не покушавају на локалу да „склопе” коалиције у наредних 10 дана док је он на путу, те поручио да ће на локалу формирати власт на основу резултата других партија.

        „Хоћу да разговарамо са свима, да правимо компромисе, нећу да на било којем месту да показујемо ароганцију, бахатост и охолост”, поручио је Вучић.

        Истиче да је подршка коју је СНС добио од грађана „кључна” у „пресудним” тренуцима за земљу, али и награда за уложен труд, рад и „одличне” резултате.

        Он је истакао је толика подршка и додатно оптерећење за СНС, јер нико никада тако дуго времена није имао такву подршку.

        „А, да нисмо повели ниједан рат. Ниједна српска глава није страдала због наше политике, а надам се и сигуран сам да неће. При свему томе, направили смо да Србија има најбржи и најзначајнији економски раст у савременој историји. То је оно што људи желе”, приметио је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари