Друловић задовољан својим радом у Хумској

ТРЕНЕР ЦРНО-БЕЛИХ НЕ ЗНА ДА ЛИ МУ ЈЕ УТАКМИЦА У СРЕДУ ПРОТИВ БОРЦА ПОСЛЕДЊА У КЛУБУ

Љубинко Друловић

        У среду, око 19 часова, Партизан ће завршити јесењу полусезону која је, по много чему, најлошија у последњих 10-15 година, а можда и дуже.

        Да, Партизан је играо групну фазу Лиге Европе, што је, свакако, успех не само за овај клуб, већ и за цео српски клупски фудбал, пошто смо сви свесни где се он тренутно налази. Уз бљесак Војводине против Сампдорије, Партизан је учинио да српски клупски фудбал бар мало устане, покаже достојанство.

        Али, уследила је шокантна елиминација од Аугзбурга у ситуацији у којој је Партизан имао све у својим рукама. Пласман у нокаут фазу Лиге Европе био би мелем на рану која се зове домаће првенство. Међутим, Партизан није успео, а од погледа на табелу Суперлиге у Партизани се црвене (или би бар требало да се црвене) образи.

        У среду од 17 часова, Партизан игра последњу утакмицу ове јесени. А одиграо их је никад више!

        У госте, у празној Хумској (Партизан је кажњен због тога што су његови навијачи вређали Војводину и њене навијаче), долази хит првенства - другопласирани чачански Борац, екипа која је „ишамарала“ Црвену звезду у Купу Србије.

        С обзиром на то како игра Партизан у домаћем првенству, не би било изненађење ако Борац однесе бод(ове). Заостатак од 26 бодова за Звездом у овом тренутку је за Партизан мање-више небитно, јер има много већих брига.

        Управа је, бар начелно, понудила оставке о којима ће се изјаснити Скупштина за 30 дана, а на клупи Партизана већ се најављују промене.

        Међутим, Љубинко Друловић каже да он на свој рад у Партизану гледа позитивно!

        „Ако узмемо у обзир да сам за два месеца водио Партизан на 15 утакмица и тај период поделимо на два дела, онда то изгледа овако - стигао сам када је Партизан био у психолошкој кризи са пуно повређених играча. Мислим да смо у другој фази играли много боље, осим против Аугзбурга који баш је много пореметио. Екипа је поново психолошки пала, а то је најтеже пало нама. Ми смо највише желели да прођемо. Не би требало то схватати као трагедију то је само један фудбалски пораз. Испадају и много квалитетније екипе“, понавља Друловић као мантру.

        Новинари су данас замолили Друловића да оцени свој рад оценама од 1 до 5.

        „Да није било кикса против Аугзбурга, утисак је позитиван. Добро смо радили... Али, има ствари које не можемо да контролишемо, повреде су се ређале као на траци. Када се Вулићевић повредио просто сам се питао да ли је могуће. Јесам задовољан и позитивно оцењујем свој рад“, одговорио је Друловић.

        А Друловићев учинак је овакав:

        - На осам утакмица у првенству: три победе, три ремија и два пораза. Гол-разлика 13:11.Кад је преузео Партизан, предност Звезде је била 14 бодова, сад је 26.

        - У Лиги Европе (три утакмице): једна победа и два пораза, гол-разлика 2:11!

        После Аугзбурга добио је задатак од свог шефа, спортског директора Ивице Илиева - две победе до краја. Већ против Рада није испунио задатак - Партизан је губио 0:2, па је некако изједначио. Друловић је, међутим, и у тој утакмици видео позитивне стране у својој екипи и рекао после меча: „Показали смо карактер!“.

        На тој утакмици, навијачи Партизана имали су болесни перформанс у којем су показали умрлице.

        „Не бих то да коментаришем. Дошао сам да радим професионално и одговорно. Моја савест је мирна. Многи су ми честитали на храбрости када сам дошао у Партизан. Све је то саставни део фудбалског и навијачког фолклора. Да смо дали гол (против Аугзбурга) сада бисмо причали другачије...“, био је коментар Друловића.

        Да ли вам је утакмица против Борца последња?

        „Да ли је последња или није, не могу да одговорим. Радим и припремам се као да није. Имам уговор до краја сезоне“.

        У госте Партизану, као што рекосмо, долази Борац, о којем Друловић каже: „Очекује нас тешка утакмица против Борца који ове сезоне игра добро и ефикасно. Заслужено је на позицији на којој јесте. То је екипа која воли да се надиграва. Биће тешка утакмица. И поред празног стадиона морамо да дамо максимум и да победом завршимо полусезону“.

        Додао је и ово: „Познајемо Борац, знамо његов квалитет, покушаће да нас изненади као што је изненадио Звезду, али се надам да нећемо бити наивни и примати лако голове“.

        Партизану ће бити тешко и због још једне ствари - кадровске ситуације, јер Марко Јевтовић има парне жуте картоне, а везисти Никола Нинковић, Стефан Бабовић и Саша Илић се жале на повреде.

        Упитан од када су играчи на одмору, Друловић је одговорио: „Од четвртка су на одмору и већ су добили план рада током паузе“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари