Добитник Пулицерове награде тражи да се сруши њујоршка Статуа Слободе

ФИЛИП КЕНИКОТ: ТО НИЈЕ СИМБОЛ СЛОБОДЕ ВЕЋ – БЕСМИСЛЕНИ СИМБОЛ ЛИЦЕМЕРЈА

Издржала и последњи удар грома

* Навео да обојеним Американцима ништа није донела и да им ништа не значи. Још иронично додао да статуа приказује жену, а да је настала у време када жене у САД нису имале право гласа

* Кеникот је уградио своју „циглу“ у Вавилонску кулу која ће поништити и саме САД. Американцима се догађа „перестројка“, само што ће њихова бити крвавија од руске јер ће се у Сједињеним Државама сукобљавати и расе

________________________________________________________

       АМЕРИКАНЦИ само што нису стигли до масовног уверења да су Сједињене Државе стоврене на ропству и неслободи и да их треба – ликвидирати.

       До слободе су већ стигли. И, само им не треба сметати.

       Новинар Washington Post Филип Кеникот, добитник Пулицерове награде за 2013-ту, објавио је да је чувена њујоршка Статуа Слободе „бесмислен симбол лицемерја“ и „изневерених обећања“.

       Оценио је да њујоршка Слобода не симболизује „слободу“. Чак и да та статуа „нема никакве везе са обојеним Американцима“.

Филип Кеникот (десно) прима Пулицерову награду

       „Ако је и имала неко стабилно значење током свог постојања, онда то није симболисање слободе. Он је симбол злоупотребе слободе! Њеног празног обећавања, њене неравномерне распоређености и ограничене у примени у корист одређених група“, указао је Кеникот.

       Настављајући своју аргументацију, додао је иронично да статуа приказује жену, а да је настала у време када жене у САД нису имале право гласа.

       Још један његов аргумент против Слободе је историјска чињеницља да су ту статуу правили и постављали радници Кинези - након усвајања закона којим је била ограничена имиграција у Сједињене Државе из Кине.

       Све у свему: Кеникот је уградио своју „циглу“ у Вавилонску кулу која ће поништити и саму Америку.  

        Американцима се догађа „перестројка“, само што ће бити крвавија од руске јер ће се у САД сукобљавати и расе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари