Додик: БиХ нема право на имовину – ОХР и високи представник не постоје

СТАВИЋЕМО ВАН СНАГЕ ЕШДАУНОВ ЗАКОН – БиХ НЕМА ШТА ДА ОДЛУЧУЈЕ О ИМОВИНИ ЕНТИТЕТА“

Централа ОХР у Сарајеву

* „Предложио сам да два ентитета и Брчко дистрикт направе споразум и потврде сагласност да имовина која се налази на простору једног ентитета припада том ентитету, оном другом - друго, дистрикт припада Брчко дистрикту и ето - то је решење

______________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да БиХ нема шта да одлучује о имовини ентитета и најавио стављање ван снаге закона Педија Ешдауона о забрани располагања имовином и њено увођење као имовине Републике Српске.

       "Ми ћемо десетог донети одлуку да ставимо ван снаге Ешдаунов закон о забрани располагања имовином и ставићемо обавезу да се та имовина ефектно уведе као имовина Републике Српске", рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

       Он је додао да то право признаје и другом ентитету, као и да не прихвата да се руши Устав БиХ и да се то ставља на ниво БиХ.

Милорад Додик

       „Сада сам предложио да два ентитета и Брчко дистрикт направе споразум и потврде сагласност да имовина која се налази на простору једног ентитета припада том ентитету, оном другом друго, дистрикт припада Брчко дистрикту и ето, то је решење", додао је Додик.

       Он је поновио да право на имовину припада ентитетима, те да је Уставни суд БиХ оскрнавио Устав узимајући право да одлучи о томе шта је мериторно, то је апсолутно неприхватљиво.

       Указао је да је та прича о имовини дио једне стратегије, централизације у БиХ, унитаризације.

       „Парламентарна скупштина БиХ се не зове случајно тако, то није класичан парламент и не може он одлучивати о томе. БиХ нема право на имовину", рекао је Додик, те поновио и да ОХР и високи представник не постоје.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари