Додик: Да је Ердоган доследан – подржао би издвајање Српске или бар претварање БиХ у тројну конфедерацију

„ПОЗДРАВЉАМ  СТВАРАЊЕ СРПСКОГ СВЕТА ЈЕР ЈЕ У ФУНКЦИЈИ ОЧУВАЊА НАШЕГ ИДЕНТИТЕТА

* „Потпуно подржавам идеју српског света јер му је циље сарадња и очувања српског идентитета, језика, културе, што су урадили многи народи пре нас и нико није правио проблем око тога, а када ту идеју изнесу Срби одмах се диже галама и тензија. Очигледно је да Бакир Изетбеговић нападима на саму идеју о стварању српског света покушава да поврати уздрмани углед међу својим бошњачким народом преко Срба, али ни то му неће помоћи

__________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је за Срну да у потпуности подржава идеју о стварању српског света, која није усмерена против било кога и једини јој је циљ сарадња и очување српског националног и културног идентитета.

       На молбу Срне да прокоментарише идеју о стварању српског свијета коју је изнео Александар Вулин, Додик је рекао да поздравља ту идеју јер је она патриотска и нема никакве територијалне претензије, нити би нанела штету било коме.

       - Ова идеја је с циљем сарадње и очувања српског идентитета, језика, културе, што су урадили многи народи пре нас и нико није правио проблем око тога, а када ту идеју изнесу Срби одмах се диже галама и тензија. Очигледно је да Бакир Изетбеговић нападима на саму идеју о стварању српског света покушава да поврати уздрмани углед међу својим бошњачким народом преко Срба, али ни то му неће помоћи - нагласио је Додик, додавши да је то добра идеја која не иде на било чију штету.

       На молбу да прокоментарише најаве турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да ће појачати лобирање за независност самопроглашеног Косова, Додик је нагласио да се тај проблем не може решити признањем Космета, већ је решење у дијалогу Београда и Приштине.

Кадрови са последње посете

Милорада Додика Анкари

       - Нико са стране не може да решава тај проблем, већ је кључ решења у дијалогу. Уз дужно поштовање према Ердогану, Турска би требало да поштује реалност у региону и ако већ тако размишља о Космету зашто то размишљање не примени и на Републику Српску и не подржи њено отцепљење од БиХ па да сви живимо мирно као добри суседи -, поручио је Додик.

       Додик је рекао да је занимљиво да је Ердоган на Кипру говорио о две државе, додавши да о Кипру треба да одлучују његови становници Грци и Турци, а не Ердоган.

       - Сходно томе, Ердоган би требало да буде коректан и до краја доследан па да се заложи да БиХ буде конфедерација три државе - додао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари