Додик: Да ли ће покушати да по Инцковом „закону“ мене ухапсе? То ће бити мало теже!

„КАТАСТРОФА ЈЕ СВЕ ШТО СУ СТРАНЦИ ОВДЕ РАДИЛИ, А САДА БИ И ДА У УСТАВНИ СУД БиХ ДОВЕДУ АЛБАНЦА!“

* «Ако људи из Српске добију позив из суда по `Инцковом закону` - треба да обавесте полицију Српске, а ако дође до покушаја хапшења - онда ће Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) и другим органима из Сарајева бити забрањен улазак на простор Српске»

* На константацију да не могу ухапсити све људе у Републици Српској, Додик је рекао да неће све хапсити, али да „хоће њега и пар људи“: «Покушавају стално. Ја сам добио највише кривичних пријава, више од 100 које они обрађују. Неће ме привести, као што ћу покушати да заштитим све грађане у Републици Српској који су прогањани од служби из Сарајева по том основу»

__________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да за новог судију странца у Уставном суду БиХ предлажу судију Албанца из Албаније, који нема поверење Републике Српске.

       - Зар вам није јасно да ми имамо одређене историјске разлоге и немамо поверења? Ако хоћете да имате суд у који неко има поверења, онда нам немојте то радити - рекао је Додик за ТВ Прва.

       Када је реч о пријавама за негирање геноцида у Сребреници према „Инцковом закону“, Додик је рекао да ако људи из Српске добију позив из суда, треба да обавесте полицију Српске, а ако дође до покушаја хапшења, онда ће Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) и другим органима из Сарајева бити забрањен улазак на простор Српске.

       - И ми ћемо се адекванто понашати према томе. Можда нећемо успети све да заштитимо, али већину хоћемо. А тамо где покушају нешто да учине - видећемо. Прва таква врста интервенције биће знак да ћемо ми забранити улазак СИПА и других органа из Сарајева на простор Републике Српске  истакао је Додик.

       Након доношења „Инцковог закона“ Додик је рекао да је пријављен, јер негира да се догодио геноцид у Сребреници.

       Он је рекао да данас нема парчета земље на свету, у коме неки странац долази и каже – „ово је закон“, осим у БиХ, јер постоји само ароганција великих сила Запада и САД, које сматрају да су у БиХ мање вредни људи који немају права, и да они знају шта је најбоље.

       - А показало се да је све што су урадили било катастрофално, да њихова масовна операција у БиХ од 60.000 људи, милиони помоћи, донације, није помогло да људима у БиХ, Србима, Хрватима, муслиманима, да буду неки универзални грађани, јер људи имају своју историју, своје животе - навео је Додик.

       Додик је оценио да је према Србима чињена континуирна неправда, те додао да је Република Српска 9. јануара 1992. донела одлуку да буде независна држава, која ће се припојити Југославији, као и да је то задњих година рехабилитовано у Српској.

       - Сада се упорно покушава да се Република Српска тотално уништи, треба јој прикачити да је злочиначка и геноцидна творевина - рекао је Додик и навео да у Вашингтону и у Западној Европи има оних који доносе одлуке и који су склони таквој врсти приче.

       Он је рекао да су многи садашњи политичари на Западу направили своје каријере у БиХ на сатанизацији Срба, те да ће наставити тога да се држе и да даље деградирају права Срба и Дејтонски споразум, те да игноришу када се крши тај међународни споразум.

       На питање да ли ће он бити прва жртва тог наметнутог закона и да ли ће доћи до његовог хапшења, Додик је рекао да ће то бити „мало теже, макар и не био председник“.

       На константацију да не могу ухапсити све људе у Републици Српској, Додик је рекао да неће све хапсити, али да „хоће њега и пар људи“.

       - Покушавају стално. Ја сам добио највише кривичних пријава, више од 100 које они обрађују. Неће ме привести, као што ћу покушати да заштитим све грађане у Републици Српској који су прогањани од служби из Сарајева по том основу - рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари