Додик: Комшић и Џаферовић опет бране Бошњаке починиоце злочина над Србима

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ОБЈАВИО ДА ЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ ЈУБИЛЕЈУ НЕСВРСТАНИХ У БЕОГРАДУ

* „Њихова је правда да су Срби, Република Српска и Србија кривци, а Бошњаци жртве у рату и миру. Када једном напусте политику жртве и схвате да је тзв. Армија БиХ починила ужасне злочине над Србима и Хрватима у БиХ, можда још буде неко ко ће бити спреман на дијалог са Бошњацима

________________________________________________________

       БОШЊАЦИ у БиХ су опредељени за процесуирање злочина само над Бошњацима, а сваки други процес било у БиХ или ван ње, посебно над Бошњацима као извршиоцима виде као удар на БиХ и прогон њених држављана, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       Додик је рекао да то показује и заједнички став Жељка Комшића и Шефика Џаферовића поводом хапшења Едина Врања од полицијских органа Србије.

       „Њихова реакција показује да неће бирати средства да заштите злочин над Србима, да сачувају медијску истину о рату у БиХ, а Един Врањ је само изговор и повод за покровитељски став према тим злочинима", истакао је Додик замољен да прокоментарише заједничко саопштење Комшића и Џаферовића да хапшење Врања представља нови у низу срачунатих прогона над грађанима БиХ које врше власти у Србији.

       Додик је нагласио да је Република Србија суверена држава са независним правосуђем, а да реакције попут ових Комшићевих и Џаферовићевих само излажу БиХ јавном подсмеху у региону и откривају суштину "правде" о којој говоре два бошњачка члана Председништва.

       „Њихова је правда да су Срби, Република Српска и Србија кривци, а Бошњаци жртве у рату и миру. Када једном напусте политику жртве и схвате да је тзв. Армија БиХ починила ужасне злочине над Србима и Хрватима у БиХ, можда још буде неко ко ће бити спреман на дијалог са Бошњацима", нагласио је Додик.

       Некадашњи начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције Един Врањ ухапшен је јуче на граничном прелазу Увац у Србији због сумње да је као иследник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске.

Присуствоваћу самиту

несврстаних у Београду

       Српски члан Председништва БиХ навео је  да ће присуствовати обележавању годишњице Самита несврстаних у Београду.

       Он је рекао да није тачно писање појединих медија да је БиХ отказала учешће на овом скупу, јер би за такав став требало и његово изјашњавање.

       „Позив за учешће су појединачно добила сва три члана Председништва. А ја кажем да сам већ потврдио и да ћу ићи у Београд, на позив Републике Србије, и присуствовати Конференцији несврстаних", поручио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари