Додик: Комшић је у Њујорку приватно и не може представљати БиХ у Генералној скупштини УН

ПИСМОМ НА ТО УПОЗОРИО СВЕ ДРЖАВЕ ЧЛАНИЦЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА

* Српски члан Председништва БиХ Милорад ДОДИК: „Пошто видим да се говори о могућности да се Комшић  обрати, то говори да се генерални секретар УН, ако се то деси, упетљао у распад БиХ, јер игнорише Устав и Пословник о раду Председништва БиХ

* На седници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ - сходно одлукама Народне скупштине Српске - није било представника из Републике Српске

___________________________________________________

       ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва Жељко Комшић је самовољно је отишао у Њујорк на сједницу Генералне скупштине УН и тај његов поступак показује да у БиХ влада хаос, истакао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       На конференцији за новинаре у Бањалуци рекао је и да Председништво није донело одлуку о слању делегације БиХ на седницу ГС УН.

       - Комшић је у Њујорку у приватној посети и одбацујем сваку могућност да у УН представља БиХ - рекао је Додик.

       Додао је да у делегацији нема Срба.

       - Нико из мог кабинета није отишао у Њујорк. Комшић није озбиљан политичар, да јесте - поштовао би одлуке, овако иде сам без икаквих инструкција из Председништва БиХ - поручио је Додик .

       Он је рекао да су све чланице УН добиле његово писмо у коме се наводи да Комшић не представља ставове БиХ.

       - Пошто видим да се говори о могућности да се он обрати, то говори да се генерални секретар УН, ако се то деси, упетљао у распад БиХ, јер игнорише Устав и Пословник о раду Председништва БиХ - рекао је Додик.

       Према Додиковим речима, кад постоји одлука Председништва БиХ, онда трошкове путовања сноси Председништво БиХ, а кад иде само један члан трошкове сноси његов кабинет.

       - У овом случају, трошкове сноси кабинет, што доказује моју тврдњу да није било одлуке Председништва БиХ - навео је Додик.

       Додик је истакао да Комшићев потез говори колико је драматична ситуација у Председништву и у самој БиХ.

       Жељко Комшић отпутовао у Њујорк на 76. заседање Генералне скупштине УН.

       Додик је, иначе, изјавио да на данашњој седници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није било представника из Републике Српске, сходно одлукама Народне скупштине Српске.

       - Није никаква блокада у питању већ спровођење одлука Народне скупштине Републике Српске, а у доношењу ових одлука учествовале су све парламентарне партије у Републици Српској - додао је Додик, коментаришићи неучествовање Срба на данашњој седници Представничког дома.

       Седница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ почела је данас у Сарајеву, а српски представници, као што је то и најављено, нису присутни у сали.

       Отварајући седницу, председавајући Представничког дома Денис Звиздић рекао је да је присутно 29 посланика и да постоји кворум за рад и одлучивање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари