Додик: Судије Уставног суда БиХ морају кривично одговарати – Српска и Срби једино то очекују

„И ПРЕСУДА ПОВОДОМ ЗАСТАВЕ БиХ ПОКАЗАЛА ДА УСТАВНИ СУДБиХ РАДИ ПРОТИВ УСТАВА БиХ“

* „Тај суд је одавно постао политичка алатка у рукама оних који се куну у БиХ а чине све да је сруше

______________________________________________________________

       СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Република Српска и Срби више немају шта да траже од Уставног суда БиХ осим да судије тог суда кривично одговарају за кршење Устава БиХ.

       Додик је истакао да је Уставни суд БиХ од уставобранитеља, што му је уставна обавеза, одавно постао политичка алатка у рукама оних који се куну у БиХ а чине све да је сруше.

       Замољен да прокоментарише одлуку Уставног суда да је Закон о изменама и допунама Закона о застави БиХ, који је својом апелацијом оспорио српски члан и председавајући Председништва БиХ, у сагласности са Уставом БиХ, Додик је рекао да не постоји сагласност Председништва БиХ на заставу БиХ, што је прописано Уставом, те је стога иоле правно писменој особи јасно да Закон о застави БиХ није у складу са Уставом БиХ.

       „Подносећи апелацију нисам очекивао да Уставни суд БиХ заштити Устав, јер га ни до сада није штитио. Хтео сам да на очигледном примеру покажем у које сврхе се у континуитету користи Уставни суд. И ова пресуда показује да Уставни суд БиХ ради против Устава БиХ и да су готово све пресуде противне Уставом и законом заштићеним интересима Републике Српске и српског народа", нагласио је Додик. 

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари