Додик: Зукорлић подршком `косовској линији` Џаферовићу и Комшићу штети и БиХ

УПОЗОРИО ГА ДА У БиХ НЕ ПОСТОЈИ  ЗВАНИЧНИ СТАВ О ПРИЗНАЊУ КОСОВА*

* Оценио да су изјаве Зукорлића „подмукле“ и да долазе од човека који је пре само неколико година променио адресу да би гласао у Сребреници и тиме лажирао да живи у Сребреници, а онда се вратио и укључио у политички живот Србије

______________________________________________________

       ПОСЛАНИКА Скупштине Србије Муамер Зукорлић помешао је приоритете коментаришући да са правом хрватски и бошњачки члан Председништва БиХ признају отцепљење Косова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       Додик додаје да то што Зукорлић даје за право Жељку Комшићу и Шефику Џаферовићу показује и да игнорише саму БиХ јер ни Председништво БиХ, нити иједан орган БиХ, независност Косова није утврдио као званичан став.

       - Очигледно је да је Муамер Зукорлић помешао приоритете, нашао је за сходно да коментарише изјаве чланова Председништва БиХ у смислу како они са правом признају отцепљење Косова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету, као и тврдњама да председник Србије Александар Вучић доприноси дестабилизацији у региону у смислу наоружавања - казао је Додик за Танјуг.

       Оценио је да су те изјаве Зукорлића „подмукле“ и додаје да долазе од човека који је пре само неколико година променио адресу да би гласао у Сребреници и тиме лажирао да живи у Сребреници, а онда се вратио и укључио у политички живот Србије.

       - Данас покушава да критикује Србију, председника Вучића - казао је Додик указујући да је супротно томе Вучић недавно у околини Пештера обилазио бошњачке породице у настојању да им помогне.

       Према његовим речима, Зукорлић настоји да перманентно одржава тензије које су, додаје, потпуно непотребне.

       - Ради се о човеку који са становишта онога што ради покушава да у бошњачком гласачком телу придобије одређену подршку и то увек на штету или критикујући само Србе, јер је то једини начин на који они могу да функционишу - казао је Додик.

       Навео је да је управо због тога неприкладно да он коментарише било шта што је урадио Вучић или било ко у власти Србије.

       - Било би пристојно, ако већ жели добро БиХ, да уважава званичне ставове, а не да се само служи коментарима - закључио је Додик.

       (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари