Чавез председничку заклетву може положити у амбасади своје земље на Куби

ЖЕНА ПРЕДСЕДНИКА УРУГВАЈА ИЗЈАВИЛА ДА ЈЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВЕНЕЦУЕЛЕ „ПОТПУНО НЕПРЕДВИДИВО“

Лусија Тополански

       „ЗДРАВЉЕ Уга Чавеза је изузетно критично, тешко и веома непредвидљиво. Треба чекати и надати се“ - изјавила је супруга председника Уругваја Хосе Мухика и сенатор Лусија Тополански.

       Чавез се лечи на клиници у Хавани након што му је 11. децембра прошле године поново удаљен тумор. Последњих дана се на Западу много шпекулисало о његовом здравственом стању. Чак се тврдило да је у вештачки изазваној коми, иако то власти Венецуеле демантују.

       Тополански је нагласила да са „дубоком забринутошћу“ прати ток лечења педседника Чавеза. Открила је да она и њен супруг информације добијају од амбасадора Венецуеле у Монтевидеу Хулија Чирина који се тренутно налази у Хавани, али и од свог амбасадора у Каракасу Ариела Бергамина.

       Тополански је објаснила да је њен супруг желео да посети Чавеза у хаванској клиници, „али да су му објаснили да није могуће да га сада види“. Она сматра да ће до посете доћи чим се поправи здравствено стање Чавеза.

       Медији саопштавају да се у Хавани - осим Чавесових ћерки - налазе потпредседник Венецуеле Николас Мадуро са супругом, генерални тужилац Силвија Флореза, председник Националне скупштине Диасдадо Кабељо, министар науке и технологије Хорхе Ареас који је и зет Уго Чавеза, као и његов старији брат губенатор државе Баринас Адан Чавез.

       Иначе, за 10. јануар заказана је инаугурација Чавеза на положају шефа државе за период до 2019. г.

       Међутим, због болести није искључено да се инаугурација одложи за касније. Али, постоји и могућност да Чавез заклетву положи у амбасади Венецуеле у Хавани.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари