Изетбеговић: Српски политичари кроз мјесец-два више неће пријетити отцјепљењем - прихватиће истину о рату

„ЊИХОВА ПОЈАЧАНА НЕРВОЗА ТРАЈАЋА ЈОШ МЈЕСЕЦ-ДВА, А ОНДА ЋЕ СЕ СУОЧИТИ СА РЕАЛНОШЋУ“

* „Треба бити опрезан у тумачењу стварних намјера предсједника Србије Александра Вучића, који јавно шаље помирљиве поруке, али зато допушта њему блиским политичарима, попут Милорада Додика и Александра Вулина, да наставе с пријетећим и запаљивим изјавама. Вулин без његове (Вучићеве) сагласности не би смио да каже да ће војска Србије штитити Србе ма гдје живјели, дакле игноришући територијални интегритет и границе

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Странке демократске акције у БиХ (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је да је „увјерен да ће српски политичари одустати од пријетњи отцјепљењем и прихватити истину о ратним збивањима, као и да ХДЗ БиХ неће успети да блокира изборе идуће године ако се не промене изборна правила.

       У  интервјуу за сарајевски портал Фактор, челник владајуће бошњачке странке у БиХ казао је да „појачана нервоза међу српским политичарима због одлуке високог представника Валентина Инцка да наметне закон о забрани негирања ратних злочина може потрајати још мјесец до два, а да ће послије тога услиједити њихово суочавање са реалношћу“.

       - Српски политичари мораће да прихвате реалност - казао је Изетбеговић, додајући да је „недопустиво негирати пресуде међународних судова и величати ратне злочинце, што ће убудуће, у складу са Инцковом одлуком, бити кажњиво и затвором до пет година“.

       Поручио је и да власти Републике Српске немају право да, како тврди, ''спроводе апартхејд у том ентитету'', ускраћујући Бошњацима и Хрватима у Српској, како даље тврди, елементарна права.

       Казао је и да „треба бити опрезан у тумачењу стварних намјера предсједника Србије Александра Вучића, који јавно шаље помирљиве поруке, али зато допушта њему блиским политичарима, попут Милорада Додика и Александра Вулина, да наставе с пријетећим и запаљивим изјавама“.

       - Сасвим сигурно, Вулин без његове (Вучићеве) сагласности не би смио да каже да ће војска Србије штитити Србе ма гдје живјели, дакле игноришући територијални интегритет и границе -  изјавио је Изетбеговић.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари