Изетбеговић у Козарцу: И овдје је почињен геноцид - једнак оном у Сребреници

„АГРЕСИЈУ, ГЕНОЦИД И ЕТНИЧКА ЧИШЋЕЊА ПОЧИНИЛА ЈЕ СРПСКА СТРАНА, ДА НЕ КАЖЕМ СРПСКИ НАРОД“

* Изјавио да је "Српски свет" друго име за "Велику Србију" и да од Александра Вучића очекује да не допушта такве изјаве српских званичника

* „Ако будемо слаби, подјељени, ако буде пуно оних који имају поданички рефлекс, догодиће нам се исте ствари. Снага и слога треба да буду прве код Бошањака“

* ФАКТИ: Баш брига Алијиног сина што је међународна комисија под руководством Гидеона Грајфа утврдила да у Сребреници није било геноцида. Не интересује га ни што је оно што су његови радили око Сребренице подједнако и `геноцид` и масовни злочин као и оно што се догодило половином 1995-те. Чуо он да је Аљбин Курти у Бриселу Александру Вучићу "уручио" књиге о три геноцида над Шиптарима и одлучио да не заостане... 

       ПРЕДСЕДНИК Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је да је "Српски свет" друго име за "Велику Србију" и да од председника Србије Александра Вучића очекује да не допушта такве изјаве српских званичника и да "не ћути док се изговарају такве ствари".

       Изетбеговић је то казао новинарима у Козарцу код Приједора, где је данас сахрањено 12 бошњачких жртава убијених у рату у БиХ 1990-их година.

       Идеју о стварању „Српског света“ поновио је пре два дана министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

       Изетбеговић је оценио да изјаве о стварању „Српског света“ треба да освесте Бошњаке који, како је навео, „раде на томе да буду снажнији, опрезнији и да никада не допусте слабост која ће охрабрити агресију“.

       Лидер СДА је указао да се „не смије релативизовати истина о ономе што се десило“ и да ће „шехидска крв и истина очувати БиХ од поновних покушаја стварања ‘српских светова’ и подела у Босни и Херцеговини“.

       „Не могу се изједначавати стране, причати о ‘несрећном сукобу’, то је била агресија, геноцид и етничко чишћење“, казао је Изетбеговић о рату 1990-их година.

       По његовим речима, и у Крајини се током рата у БиХ „десио геноцид, који је једнак оном у Подрињу“, с тим да је у Сребреници „био доста интензивнији“.

       „Агресију на БиХ, геноцид у БиХ, етничка чишћења учинила је српска страна, да не кажем српски народ, али кажем српска страна, јер су то увек појединци. То је био комплетни естаблишмент: политички, вјерски, интелектуални, хиљаде спремних да почине злочин над комшијама, и тога морамо бити свјесни“, нагласио је Изетбеговић.

       Истакао је да је „добро говорити о процесу помирења и праштања“, али да се пре тога мора говорити о свести о томе што се десило и „снази коју Бошњаци морају имати да се то не понови“.

       „Ако будемо слаби, подјељени, ако буде пуно оних који имају поданички рефлекс, догодиће нам се исте ствари. Снага и слога треба да буду прве код Бошњака“, нагласио је лидер СДА.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари