Комшић: Додик и СПЦ активно учествују у пројекту који има за циљ прекрајање граница

ТВРДИ: АКТИВНОСТИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ИМАЈУ ПОЛИТИЧКИ КАРАКТЕР

        ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Жељко Комшић оптужио је српског члана Председништва БиХ Милорада Додика да активно учествује у једном пројекту који, како тврди, има за циљ прекрајање граница и дестабилизацију целог региона.

       “Активности које Српска православна црква (СПЦ) спроводи у Црној Гори имају политички карактер, отуда и подршка томе. Већ кроз одређене најаве видимо намјеру да се такве активности пребаце и у Босну и Херцеговину, што нимало не изненађује и било је потпуно очекивано”, тврди Комшић за РТВ Црна Гора, коментаришући изјаве након сусрета Додика и митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

       Митрополит црногорско-приморски Јоаникије изјавио је да је Додик био глас разума из РС према Црној Гори, као и глас мира и братског помирења.

       “Посебно нам је драго што смо данас дочекали политичара који више деценија има велики утицај, а који није могао присуствовати устоличењу, али није пропустио прилику да честита тај чин”, рекао је митрополит Јоаникије.

       Додик је поручио да је народ у Републици Српској и Србији увијек спреман да разговара о свему што је потребно да се помогне народу у Црној Гори и да ријешава проблеме.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари