Комшић: Милановићу, не адвокатиши и не додворавај се Додиковој и београдској политици

ПОЗВАО ПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ ДА „СТВАРНО ПОШТУЈЕ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ“

* “Нико није рекао да је Хрватска злочиначка држава, тако да нема потребе да Милановић изврће наше ријечи. То што постоје пресуде међународних судова на које се позивамо, није никакво кршење Дејтонског споразума, него баш супротно

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Жељко Комшић, из реда хрватског народа позвао је данас предсједника Хрватске Зорана Милановића да, како је рекао,"престане да се додворава Додиковој и београдској политици".

       Милановић је раније данас у Сплиту рекао да је иницијатива српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, да о будућности БиХ треба да разговарају Ердоган, Вучић и он, добронамерна, али нереална, јер се са њом неће сложити друга два члана Предсједништва.

       Милановић је рекао и да Бошњацима није сметало када је Алија Изетбеговић примио највише хрватско признање, а сада, како је рекао, причају да званични Загреб растура Босну.

       „Нико није рекао да је Хрватска злочиначка држава, тако да нема потребе да Милановић изврће наше ријечи. То што постоје пресуде међународних судова на које се позивамо, није никакво кршење Дејтонског споразума, него баш супротно", рекао је Комшић и додао:

       „Свој однос према Републици Хрватској као држави показали смо јасним ставом да БиХ не треба да процесуира генерале Хрватске војске због легитимних ослободилачких операција при ослобођењу Хрватске, а на чему инсистирају управо они којим Милановић данас адвокатише, а долазе из ентитета који је он сам називао геноцидним".

       Ако, казао је, заиста поштује Дејтонски споразум, Милановић би, сматра Комшић, треба да престане да се „додворава Додиковој и београдској политици“.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари