Суд БиХ поводом Мехмедагића „брише патос“ са Тужилаштвом БиХ

ТУЖИЛАЦ ЧАВКА: БИО ЈЕ У АНТАЛИЈИ СА СВЕДОКОМ КОЈЕМ СЕ НИЈЕ СМEО ПРИБЛИЖАВАТИ

Осман Мехмедагић

* Одбацио једномесечни притвор за директора ОБА Османа Мехмедагића

* „У Анталији су били десет дана. Истим летом су отпутовали и вратили се. Авион којим су ишли дуг је 37 метара. Гранични прелаз су прешли у размаку од једне минуте

______________________________________________________

         СУД БиХ одбио је предлог Тужилаштва БиХ да се директору Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА) Осману Мехмедагићу одреди једномесечни притвор због тога што је прекршио мере забране састајући се са сведоком Тужилаштва Асимом Сарајлићем са којим је 21. јула заједно отпутовао у Анталију, сазнаје Срна у Суду БиХ.

       У Суду БиХ у петак, 10. септембра је одржано рочиште Мехмедагићу о предлогу Тужилаштва БиХ о опозиву мере забране и одређиванју једномесечног притвора.

       Тужилац Тужилаштва БиХ Олег Чавка рекао је на рочишту да су, према подацима Граничне полиције БиХ, Мехмедагић и Сарајлић 21. јула заједно отпутовали авионом у Анталију, а да према мерама забране, осумњичени се не сме сведоку приближавати на удаљеност мању од 50 метара.

       У Анталији су били десет дана и истим летом су се вратили.

       Сарајлић је сведок у истрази која се води против Мехмедагића због злоупотребе положаја и кривотворења службене исправе.

       Чавка је навео да је Тужилаштво затражило даље провере и да је од Граничне полиције БиХ добило податке да су Мехмедагић и његова супруга, само пет дана након одређивања мера, отпутовали у Анталију са Сарајлићем.

       "У Анталији су били десет дана. Истим летом су отпутовали и вратили се. Авион којим су ишли дуг је 37 метара. Гранични прелаз су прешли у размаку од једне минуте", образложио је Чавка.

       Он је додао да Мехмедагић није обавестио Тужилаштво БиХ о свадби кћерке лидера СДА Бакира Изетбеговића на којој је био са Сарајлићем, као ни о путовању, иако је то наведено у мерама забране.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари