Амбасада Русије: Нове америчке санкције против функционера Српске – пример двоструких аршина и лицемерја

САНКЦИЈЕ НЕ МОГУ СЛОМИТИ ВОЉУ ОНИХ КОЈИ ТЕЖЕ ОСЛОБАЂАЊУ ОД НЕОКОЛОНИЈАЛНИХ ОКОВА

Амбасада РФ у БиХ

         НАЈНОВИЈИ сет санкција Министарства финансија САД представницима руководства Републике Српске представља пример двоструких аршина и лицемерја и не заслужује ништа друго осим презира, оценили су у Амбасади Руске Федерације у БиХ.

         - Санкције се уводе због наводног подривања Дејтонског мировног споразума, иако сам текст америчке одлуке садржи грубо кршење слова Мировног споразума, а да не говоримо о његовом духу - истакли из руске Амбасаде.

         Како истичу, кориштење санкционих инструмената указује на одустајање такозване међународне заједнице од улоге која јој је додељена Дејтонским мировним споразумом да буде објективан и непристрасан посредник у дијалогу страна у БиХ.

         - Уместо тога, усвојена је тактика кажњавања и буквалног дављења оних који се не потчињавају вољи западних ментора. Наравно, у свету, створеном од колективног Запада и заснованом на моћи новца, финансијске санкције могу донети извјесну нелагоду - истиче се у реаговању Амбасаде Русије.

         Сматрају и да санкције нису у стању да сломе вољу оних који теже за суверенитетом и ослобођењем од неоколонијалних окова.

          - Санкције су метод деловања самоуверене снаге и све више оронулог ума. Управо зато оне не заслужују ништа осим презира - додају из Амбасаде Русије.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари