Абазовић: Ако се желе политичари у влади - онда то мора бити политичка влада

НАГЛАСИО ДА ОН И ЊЕГОВА СТРАНКА ИНСИСТИРАЈУ: ПРВО ТУЖИЛАЧКИ САВЕТ ПА СВЕ ОСТАЛО

* „Све у политици има рок трајања, па и експертска влада. Можда сада треба да имамо неки нови споразум, ја сам за договоре

___________________________________________________________

       ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и лидер ГП УРА, Дритан Абазовић казао је за ТВЦГ да није сигуран да је договор ДФ-а и Демократа компатибилан са оним што предвиђа Споразум три стране из септембра прошле године.

       Поновио је и став ГП УРА да је потребно прво изабрати Тужилачки савет, па све остало.

       На питање чему је Црна Гора ближа - ванредним изборима или реконструисаној влади, Абазовић је казао да, нажалост, Црна Гора, никако да изађе из политичких турбуленција.

       “Чему смо ближи - показаће време. Мислим да је обавеза свих политичких субјеката да се у овом тренутку понесу одговорно”, казао је Абазовић, у интервјуу за ТВЦГ.

       Он наводи да би предлогом ДФ-а и Демократа Влада изгубила садашњи концепт, јер је предвиђено и 18 министарства и још неке промјене.

       “То су све модели о којима морамо да поразговарамо на један озбиљнији начин. Ову власт чине три, а не две коалиције. Ако они имају резервну варијанту, односно, ако имају неке друге политичке субјекте или посланике који би подржали њихов договор ми са тим немамо ништа спорно”, каже Абазовић и додаје да ГП УРА зна зашто је ушао у Владу и желе да остану на тим принципима.

       Он је подсетио да у међувремену није изгласан Тужилачки савет, није постигнут договор да се сви избори одрже у једном дану.

       “Ми смо позивали Демократе и ДФ да као већи субјекти пронађу заједнички језик и они су пронашли, али исто тако ми морамо да знамо шта је то што је договор. Циљ је да сви заједно седнемо и да они представе и ако то буде у складу са принципима онда ок…”, истиче Абазовић.

       Навео је и да је за њега Момо Копривица политичар-експерт.

       “Али ако може Момо Копривица, може и Андрија Мандић и онда може било ко… Због тих ствари треба да се види шта је дефиниција. Нисам сигуран да је то компатибилно са Споразумом, ако неко жели да га напусти и то је легитимна ствар. Све у политици има рок трајања, можда сада треба да имамо неки нови споразум, ја сам за договоре”, навео је Абазовић.

       На питање да ли ће ГП УРА прихватити политичаре у Влади, Абазовић каже:

       “Уколико дође до тога да политичари уђу у Владу, што није нелегитимно, ми имамо нови моменат, и онда треба да направимо комплетну политичку владу. Ми морамо да изаберемо између експертске владе и политичке владе или нечега трећег”, навео је Абазовић и додао да није поборник изазивања нестабилности.

       Он је казао и да му се не допада став ДФ-а и Демократа да ће се о реконструисаној Влади гласати заједно са Тужилачким саветом.

       „Што се нас тиче, прво о Тужилачком савету, па све остало. То ће бити наш принцип. Тужилачки савет не може да чека било какве друге политичке договоре”, поручио је потпредсједник Владе.

       Било какво условљавање Тужилачког савета је, како каже, неодговорно.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари