Демократе: Абазовић говори о експертској влади, а није експерт ни за свој ресор

„У КОАЛИЦИОНОМ СПОРАЗУМУ НИГДЕ НЕ ПИШЕ ДА ВЛАДА МОРА БИТИ ЕКСПЕРТСКА“

* „О експертској Влади говори политичар који је покушао да пре годину дана у Владу прогура двоје колега представљајући их нестраначким експертима, а након пола године исти су постали чланови ГП УРА и потпредседници партије

* „Нека Абазовић не чека ни једног часа, ни једног секунда ако имају нешто против Бечића. На то га обавезују грађани Црне Горе, јер јавност треба и мора све да зна. Ако пак нема - нека се извини макар грађанима Црне Горе, јер је за извињење Алекси Бечићу и његовој породици касно”

_______________________________________________________

       ПОШТО Демократама није јасна изјава потпредседника Владе Дритана Абазовића по којој договор те партије и Демократског фронта, као два најјача субјекта парламентарне већине, носи извесне спорне моменте који крше септембарски Споразум, прецизније норму која предвиђа да Влада буде експертска, моле га да им покаже ту норму.

       „Ево ми достављамо копију Споразума, па бисмо волели да осим Абазовића и грађани сами пронађу спорни моменат како не би веровали било ком до себи и својим очима. Наравно, тога нема нигде у предметном Споразуму”, наводе из партије Алексе Бечића.

       Истичу да о експертској Влади говори политичар који седи у њој и који успут речено није експерт за област којом се бави, а који се оштро противи уласку било ког другог политичара у Владу, па и оних за које сам каже да су експерти.

       „Занимљива и ретко виђена логика. Могу ја, али не може нико други сем ја, јер су сви други фотељаши, осим мене”, истичу Демократе.

       Такође, наводе, да о експертској Влади говори политичар који је покушао да пре годину дана у Владу прогура двоје колега представљајући их нестраначким експертима, а након пола године исти су постали чланови ГП УРА и потпредседници партије.

       “Против уважених колега немамо ништа, али поново господин Абазовић има сукоб са принципима”, наводе Демократе.

       Питају где то пише шта је експерт кад и сам каже за, на пример, Мома Копривицу да је експерт иако је политичар.

       „Математика каже следеће: 37 посланика гарантује пут ка стабилности Владе и поштовању Споразума. Зато, хајде да престанемо са јефтиним триковима и подметањима и да се усмеримо ка договору и разрешењу отворених питања, јер Црној Гори треба стабилност, а не опструкција договора унутар парламентарне већине”, истичу Демократе.

       А затим су додали:

       “На начин како је господин Абазовић коментарисао јучерашњи лажан, подао и огаван напад у информерском стилу, на господина Бечића, који траје 10 година, нећемо се освртати јер и он има дилему да ли су претерали. Уосталом, у бестидне лажи су кратке ноге, јер се блати човек само зато што са њим не шефују центри моћи и ком се не нуде прљави новац, јер сви знају да би их одбио и пријавио”, саопштиле су Демократе.

       Како су навели, једно нека знају сви:

       “Десет година и поред свих праћења, прислушкивања, снимања, фотографисања и других метода, за Алексу Бечића немају ништа. Да имају, многи би, као што се то дало и видјети, опијени мржњом и страхом од политичког успона и промјена којима је снажно допринeо још давно све објавили. И кад немају ништа онда, ево, годинама муљају, лажу, подмећу исте излизане бљутавости и неситине, не би ли га представили оним што није. И не успевајући, само и даље срљају”, поручују Демократе.

       Позивају Абазовића, координатора безбедносних служби да одмах објави уколико има било шта за Алексу Бечића:

       „Нека не чека ни једног часа, ни једног секунда. На то га обавезују грађани Црне Горе, јер јавност треба и мора све да зна. Ако пак нема, када одлучи јесу ли претерали јучерашњим реаговањем, нека се извини макар грађанима Црне Горе, јер је за извињење Алекси Бечићу и његовој породици касно”, поручују Демократе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари