У Владу Црне Горе улазе и политичари-експерти – Кривокапић остаје премијер

ДЕМОКРАТЕ ЦРНЕ ГОРЕ ИМАЈУ КРИТИЧКИ ОДНОС ПРЕМА АБАЗОВИЋЕВОЈ ПАРТИЈИ

* Из саопштења Демократске Црне Горе: „Ова Влада, којој неспорно треба оснажење и освјежење, у договору са Кривокапићем биће допуњана експертима који могу бити и политичари, а могу бити и експерти неполитичке личности”

________________________________________________________

       АКТУЕЛНА Влада ће, у договору са премијером Здравком Кривокапићем, бити допуњена експертима који могу бити политичари и неполитичке личности, саопштено је из Демократске Црне Горе.

       Из те партије су, у реаговању на изјаву потпредседнице УРА-е Јоване Маровић, навели да постоје две концепције Владе о којима се разговарало пре формирања 42. Владе Црне Горе и да су то експертски и политички модел.

       “И сходно томе, ова Влада, којој неспорно треба оснажење и освјежење, ће у договору са Кривокапићем бити допуњана експертима који могу бити и политичари, а могу бити и експерти неполитичке личности”, рекле су Демократе.

       Из те партије су навели да су обе варијанте потпуно у реду, јер једино што их занима је да Влада буде стабилна и способна да успешно одговори свим изазовима и задацима које намећу друштвене потребе.

       Из Демократске Црне Горе нагласили су да, уколико се одлуче за други сценарио, за експерте, Владу треба да напусте сви који нису експерти, “јер више простора за игре и уцјене неће бити”.

       Они су рекли да се мора схватити да бављење политиком не негира експертизу у одређеној области, а самим тим ни употребљивост дате особе у извршној власти, “како би неки жељели представити, али само у случају других”.

       Из Демократске Црне Горе казали су да је веома чудно да из УРА-е кажу да “нема прецизних информација” везано за договор Демократа и Демократског фронта, а самим тим ни “основа за одлучивање”.

       “Али јасно саопштавају да је тај договор у ствари ултиматум. Ултиматум је, дакле, договор два највећа политичка субјекта већине који има за циљ смирити политичке тензије и Влади дати стабилност”, наводи се у реаговању.

       Из Демократске Црне Горе рекли су да је управо оно што ради УРА ултимативног карактера, и да је то стање које траје читаву годину.

       “Сада ће коначно престати и Црна Гора ће добити стабилну Владу, која ће се моћи сконцентрисати искључиво на оно што јој је посао и обавезе према грађанима”, наводи се у реаговању Демократа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари