Хоће ли се Турска усудити да укључи Русију у производњу свог ловца пете генерације?

ФУНКЦИОНЕР ГЛАВНОГ РУСКОГ ИЗВОЗНИКА НАОРУЖАЊА: МОСКВА И АНКАРА О ТОМЕ ВЕЋ ВОДЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

Турци су га овако "нацртали"

* Денис ГИЗУНОВ: „Почели смо одређене консултације са Турском у вези са њеним програмом TF-X, то јест – програмом у чијем је средишту турски ловац пете генерације. Циљ је: помоћи турској страни“

* Турски ловац пете генерације TF-X (Turkish Fighter – X) први пут је представљен јавности на 53. париском ваздухопловном и свемирском салону у Ле Буржеу. Турска од 2011. године ради  на свом „националном борбеном авиону“ који треба да замени застареле ловце Ф-16 који се склапају у Анкари по лиценци америчке корпорације Lockheed Martin

____________________________________________________

       АНКАРА и Москва почеле су консултације о кооперацији у производњи турског ловца пете генерације.

       Нагласивши да би Турска могла купити партију руских  Су-35, ово је објавио Денис Гизунов, шеф делегације Рособоронекпорта на међународној војној изложби ИДЕФ-2021 у Цариграду.

       „Почели смо одређене консултације са Турском у вези са њеним програмом TF-X, то јест – програмом у чијем је средишту турски ловац пете генерације. Циљ је: помоћи турској страни. Штавише, открио је Гизунов, ми смо спремни и за шири дијалог. Могуће је да ће у аранжман бити укључен и Су-35, али турска страна још није у одлучила које авионе ће повезати са програмом сарадње“.

       Додао је да Русија жели да Турској продаје и системе ПВО и хеликоптере.

       Рособоронекпорт Турцима жели да представи нове руске војне производе: ловца пете генерације Су-57Е и беспилотну летелицу Орион-Е.

       Турски ловац пете генерације TF-X (Turkish Fighter – X) први пут је представљен јавности на 53. париском ваздухопловном и свемирском салону у Ле Буржеу.

       Његови турски конструктори тврде да је рад на том борбеном авиону у „активној фази“.

       Турска од 2011. године ради на свом „националном борбеном авиону“ који треба да замени застареле ловце Ф-16 који се склапају у Анкари по лиценци америчке корпорације Lockheed Martin.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари