„Платинасти вук 21“ – војна вежба девет држава у бази „Југ“ код Бујановца

УЧЕСТВУЈУ ВОЈНИЦИ ИЗ САД, БРИТАНИЈЕ, ФРАНЦУСКЕ, МАЂАРСКЕ, ГРЧКЕ, БУГАРСКЕ, БиХ, СЛОВЕНИЈЕ И РУМУНИЈЕ

* Министарство одбране Србије објавило да ће трајати до 18. јуна, да ће се увежбавати «тактике, технике и процедуре са неубојитим оружјем приликом ангажовања у мултинационалним операцијама»

__________________________________________________________

       МЕЂУНАРОДНА вежба „Платинасти вук 21“, на којој учествују припадници Војске Србије и оружаних снага из девет других држава, почела је данас у  бази „Југ“ код Бујановца.
 
       Током вежбе, која траје до 18. јуна, увежбаваће се тактике, технике и процедуре са неубојитим оружјем приликом ангажовања у мултинационалним операцијама.

       Циљ вежбе је унапређење интероперабилности и међусобног разумевања оружаних снага партнерских земаља на тактичком нивоу у току извршења операције подршке миру у мултинационалном окружењу.


       „Платинасти вук“ је вежба која се изводи у Србији од 2014. године са идејом да се осим непосредне припреме за учешће у мултинационалним операцијама да подстицај за развој базе „Југ“ као регионалног центра за обуку.

       Ове године у вежби учествују припадници оружаних снага Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Мађарске, Румуније, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Велике Британије, Француске и Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари