„Новости“: Турци у БиХ купују совјетско и америчко наоружање за војску Косова*

ПАПИРОЛОШКИ ЗАМАСКИРАНУ ОПЕРАЦИЈУ `ПРОВАЛИЛЕ` СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ СРБИЈЕ

Трансформисана ОВК

* У средишту посла списак од готово 30 типова наоружања – митраљеза и тешких митраљеза, ручних ракетних бацача, аутоматских пушака, противтенковских мина, шатора и друге војне опреме

_____________________________________________________

       ТУРСКИ трговци наоружањем, заједно са Министарством одбране БиХ и локалним посредницима, последњих недеља у Сарајеву интензивно уговарају детаље набавке веће количине оружја, муниције и убојних средстава намењених косовским безбедносним снагама, пишу „Вечерње новости”.

       Лист наводи да је овај подухват папиролошки вешто маскиран како би прошао незапажено у јавности.

       Према оперативним сазнањима српских обавештајаца, као формални купац у свим документима наводи се Турска, иако су крајњи корисници наоружања јединице на Косову и Метохији.

       „Новости“ пишу да је у средишту посла списак од готово 30 типова наоружања – митраљеза и тешких митраљеза, ручних ракетних бацача, аутоматских пушака, противтенковских мина, шатора и друге војне опреме.

       Према стандардима изузетно модерне и моћне турске армије, овај арсенал је застарио, што је српским службама безбедности и дало јасан сигнал да би крајњи корисник могао да буде прикривен.

       „Оперативним радом дошло се до детаља разрађеног плана тихог опремања јединица којима командује влада у Приштини. Реч је о махом старијим типовима наоружања различитих произвођача, а овај арсенал занимљив је непризнатим војскама у повоју, терористичким групама и паравојним формацијама”, наводи лист.

       Доминирају ручни ракетни бацачи, противоклопна средства, минобацачи, митраљези и тешки митраљези, махом совјетске и америчке производње.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари