Бајден пресуду Младићу назвао историјском – шта би друго нови клинтоноид у Белој кући?!

ИЗРАЗИО ОЧЕКИВАЊЕ ДА ЋЕ ЛИДЕРИ У РЕГИОНУ ПОШТОВАТИ ПРЕСУДУ И ПОЈАЧАТИ ЊЕН ЗНАЧАЈ

* ФАКТИ: Поводом новог хашког насиља, председник САД обећао да ће његова земља још одлучније спречавати зверства широм света, а његова земља је крива за смрт око милион грађана Ирака, за уништавање Србије, Авганистана, Сирије и Либије! Бајден, којег пола Америке не сматра легално изабраним шефом државе, говори о правди, а под притиском Вашингтона су у Хагу ослободили Орића, Готовину и Харадинаја!

___________________________________________________

       AМЕРИЧКИ председник Џо Бајден оценио је пресуду Ратку Младићу као „историјску”, наводећи да она појачава „одлучност САД се спрече будућа зверства широм света”.

       Бајден је у саопштењу додао да потврђени доживотни затвор Младићу показује да ће „они који су починили ужасне злочине одговарати”.

       Он је навео да се трагедија смрти жртава не може избрисати, али је додао да се нада да пресуда пружа неку утеху свим ожалошћенима”, преноси АП.

       „Моје мисли су са преживелим члановима породица бројних жртава Младићевих зверстава”, навео је Бајден.

       Устврдио је да су САД уложиле велике напоре „како би се злочинци извели пред суд правде” и изразио наду да ће лидери у региону поштовати пресуду и „појачати њен значај”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари