Изетбеговић: Инцко је скинуо хипотеку геноцида са часнијег дела српског народа

„ЧЕСТИТАМ ВИСОКОМ ПРЕДСТАВНИКУ – СА ДИГНИТЕТОМ ЈЕ ЗАВРШИО СВОЈ МАНДАТ У БиХ“

* ФАКТИ: Ево га, Алијин син опет Србе чини колективно геноциндним. Додуше, не све већ - део. Како каже: „часнији део“. А тај „часнији део“ може бити и мањи део. У његовом србофобском виђењу – и сасвим мали део... Уосталом, да није овог Инцковог подвига – да ли би цео српски народ и даље био под `хипотеком геноцида` и – под чијом?

___________________________________________________

       БАКИР Изетбеговић, лидер СДА и председавајући Дома народа Парламента БиХ, честитао је високом представнику Валентину Инцку на одлуци да наметне одредбе Кривичног закона БиХ којима се забрањује негирање геноцида.

       То је људска и цивилизацијска одлука у корист, на првом месту, породица жртава геноцида. Овом одлуком високи представник је помогао грађанима БиХ, учврстио је ауторитет свог наследника, скинуо је хипотеку геноцида са врата часнијем делу српског народа, и са дигнитетом завршио свој мандат у БиХ - рекао је Изетбеговић, пренели су сарајевски медији.

       Инцко је одлуку о наметању Кривичног закона БиХ о забрани и кажњавању негирања геноцида и величање ратних злочинаца донио у финишу свог мандата који се окончава 1. августа, а два дана након што је Извештај Независне комисије о злочинима на подручју Себренице, чији је председник истакнути стручњак Гидеон Грајф, стављен на увид јавости.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари