The National Interest: Америчка ратна авијација увежбава `трећи светски рат`

РАДИ СЕ О НИЗУ ВЕЖБИ КОЈЕ ИСТОГ СИМБОЛИЧКОГ НАЗИВА „RED FLAG“

* Америчко ратно ваздухопловство црвеним тимом“ назива добро наоружаног непријатеља са напредним системима ПВО и високотехнолошким авионима пете генерације

________________________________________________

       АМЕРИЧКО ратно ваздухопловство редовно изводи вежбе током којих се симулира ваздушна конфронтација са великим силама, односно – са искусним и добро обученим противницима, што се може сматрати припремом за трећи светски рат, објавио је реномирани амерички магазин The National Interest специјализован за геополитику, војна и безбедносна питања.

       Његов колумниста Крис Осборн навео је да та вежба носи симболичко име „Red Flag“. Дакле: Црвена застава.

       Америчко ратно ваздухопловство „црвеним тимом“ назива добро наоружаног непријатеља са напредним системима ПВО и високотехнолошким авионима пете генерације.

       Према проценама стручњака, Сједињене Државе се тиме припремају за трећи светски рат.

       У прилог овоме говори и извештај ратне авијације САД у којем се признаје да је сврха вежби типа Red Flag „припреми Оружаних снага САД за рат у више домена“.

       У том извештају се још наводи:

       „Тактика борбе из ваздуха остаје главни фокус сценарија вежби Црвене заставе, али такође узима у обзир претње које се могу појавити у свемиру и сајбер простору. Наше оружане снаге морају бити спремне да реагују и савладају све непријатељске препреке како би успешно извршиле мисију“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари