Патрушев: Западни неолиберализам пред нашим очима постаје - неолиберални фашизам

УПОЗОРИО ДА ЈЕ УСМЕРЕН ПРЕ СВЕГА НА ИСКОРЕЊИВАЊЕ „РУСКОГ СВЕТА“

* Глобална антируска кампања коју су покренули Американци и њихови сателити убедљиво доказује да је Украјина постала изговор за вођење необјављеног рата против Русије. Намере да се започне такав рат настале су много пре фебруара 2022. и биле би реализоване независно од деловања Руске Федерације

* Запад настоји да створи услове за успостављање у Русији режима под контролом западњака, као што је већ урађено у Украјини и низу других држава. Специјална војна операција је осујетила те планове

_______________________________________________________

       СЕКРЕТАР Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев оценио је да ситуацију у свету карактерише невиђена геополитичка криза.

       На седници Научног савета при Савету безбедности РФ још је рекао:

       - Процес рушења глобалне безбедносне архитектуре и међународног уговорно-правног система, који је покренуо Запад, очекивано је довео до повећања тензија широм света.

       - Важно је схватити да глобална агресија на нашу земљу има не само политичку и економску, већ и идеолошку димензију. Ситуација око специјалне војне операције Русије у Украјини показује да се неолиберализам колективног Запада пред нашим очима трансформише у идеологију неолибералног фашизма, усмерену пре свега на искорењивање Руског света.

       - САД и њихови савезници сматрају утицај на традиционалне руске духовно-моралне вредности и културу једним од главних механизама за обуздавање и уништавање Русије.

Николај Патрушев

       Запад је повећавао подршку Кијеву и подстицао га да изврши насилну акцију великих размера на истоку Украјине. Притом, глобална антируска кампања коју су покренули Американци и њихови сателити убедљиво доказује да је Украјина постала изговор за вођење необјављеног рата против Русије.

       Намере да се започне такав рат настале су много пре фебруара 2022. и биле би реализоване независно од деловања Руске Федерације. Снажна, суверена Русија, која се динамично развија, није потребна Западу.

       Запад настоји да створи услове за успостављање у Русији режима под контролом западњака, као што је већ урађено у Украјини и низу других држава. Специјална војна операција је осујетила те планове.

       Русија је била принуђена да превентивно предузме ту меру, јер је ниво угрожавања националне безбедности и непоштовања интереса наше земље достигао ниво који је угрозио саму државност Русије и њено постојање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари