Путинов помоћник: Русија се још од краја 2021. активно спрема за глобалну глад

МАКСИМ ОРЕШКИН: ГЛАВНИ КРИВАЦ СУ САД И ШТАМПАЊЕ ДОЛАРА ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

Максим Орешкин

* „Глобална глад почеће крајем ове године... То што сада САД покушавају да направе са Украјином - да извезу залихе пшенице које постоје у Украјини у своју корист - још један је корак који осуђује Украјину на озбиљне хуманитарне проблеме, а свет на велике проблеме са глађу

____________________________________________________________

       ПОМОЋНИК председника Русије Максим Орешкин предвиђа почетак глобалне глади крајем ове године, а као главног кривца наводи САД и њихово штампање великих количина новца током пандемије ковида 19.

       "Важно је да у условима глобалне глади, која ће се десити до краја године у свету, Русија не настрада и да у потпуности буде обезбеђена храном", истиче Орешкин.

       Главни разлог глобалне глади, према његовом мишљењу, биће раст цена пшенице на светском тржишту, што је последица неодговорне монетарне политике САД.

       „То што сада САД покушавају да направе са Украјином - да извезу залихе пшенице које постоје у Украјини у своју корист - још један је корак који осуђује Украјину на озбиљне хуманитарне проблеме, а свет на велике проблеме са глађу", сматра Орешкин.

       Око 60 одсто раста цена пшенице, по оцени помоћника руског председника, последица је штампања долара током пандемије.

       „Владимир Путин разуме да ти проблеми могу дотаћи Русију. Русија се још од краја прошле године активно спрема за глобалну глад", открива Орешкин.

       Русија производи довољно пшенице за своје потребе и већину прехрамбених производа, преноси "Спутњик".

      Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари