Русија Радио Слободa третира као „страног агента“ – у Вашингтону шкрипе зубима

АМЕРИ БИ ДА ВОЛЕЛИ ДА РУСИЈА БЕЗ РОПТАЊА ПОДНОСИ ЊИХОВУ БОРБУ ПРОТИВ ЊЕНОГ „МАЛИГНОГ УТИЦАЈА“

* Ентони БЛИНКЕН изјавио: „У Русији, власти настављају да ограничавају независно извештавање о догађајима. То погађа и Радио Слобода“. А његова логика је проста и силеџијска: Радио Слобода независно извештава о догађајима зато што је Америка финансира, свакога ко буде тврдио супротно – прогласићемо противником сдлободе медија у свету

* Руски надлежни контролни државни орган - Роскомнадзор – недавно је наложио Радио Слобода и њеном генералном директору да због непоштовања обавезе о истицању ознаке „страни агент“ плате новчану казну од 19,3 милиона рубаља. Пре тога је – за исто – Радио Слобода  казнио са 11 милиона рубаља

__________________________________________________

       АМЕРИЧКА двоглава медијска радио-станица - „Радио Слободна Европа/Радио Слобода“ – већ деценијама ради важне послове за Стејт департман и све друге важне у Вашигтону. Зато се и финансира из државног буџета САД.

       Све им је ишло као по лоју док Русија није Радио Свобода (Слобода) прогласила за „страног агента“. Тиме је „државно дете“ у Москви узвикнуло да је цар – го.

       Зато нимало не изненађује што је амерички државни секретар, Ентони Блинкен, поводом Светског дана слободе штампе управо изјавио:

       „У Русији, власти настављају да ограничавају независно извештавање о догађајима. То погађа и Радио Слобода“.

       Блинкенова логика је проста и силеџијска: Радио Слобода независно извештава о догађајима зато што је Америка финансира, свакога ко буде тврдио супротно – прогласићемо противником сдлободе медија у свету.

       Русија је – у складу са својим законима – Радио Слободу прогласила за „страног агента“ управо због финансирања из буџета САД, полазећи од елементарне чињенице да не може (о Русији) „независно извештавати“ медиј  којег плаћа држава (САД) која је Русију прогласила за свог противника број 1 и улаже огроман новац у борбу против „малигног руског утицаја“.

       Блинкенов потчињени – Нед Прајс – минулог четвртка је запретио Русији „одговором“ Сједињених Држава у случају даљих корака Москве усмерених на забрану деловања Радио Слободе.

       У Русији је „страним агентима“ дозвољено да делују, само што морају да сву своју продукцију означавају са „страни агент“. Због чега пиште Блинкен и остали Амери?

       Руски надлежни контролни државни орган - Роскомнадзор – недавно је наложио Радио Слобода и њеном генералном директору да због непоштовања обавезе о истицању ознаке „страни агент“ плате новчану казну од 19,3 милиона рубаља.

       Пре тога је – за исто – Радио Слободу  казнио са 11 милиона рубаља.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари