Почиње завршно тестирање ракета „Циркон“ које су брже од снајперског метка

ГЛАВНУ УЛОГУ У ПРОБНИМ ЛАНСИРАЊИМА ИМАЋЕ МОДЕРНА ФРЕГАТА „АДМИРАЛ ГОРШКОВ“

* Британски ратни бродови немају заштиту од „Циркона“ који достижу брзину од 7,4 хиљада километара на час, што су шест пута бржи од брзине звука. Морнарица Велике Британије у стању је да обара пројектиле који се крећу брзином не већом од 3,7 хиљада километара на час, што значи да је њена ПРО бескорисна против „Циркона“ који 250 км прелазе за две и по минуте

____________________________________________________

       ЗАВРШНА пробна лансирања хиперсоничних ракета „Циркон“  обавиће посада фрегате руске Северне ратне флоте „Адмирал Горшков“.  

       Ово је званично саопштило Министарство одбране Руске Федерације. И прецизирало:

       „Финално тестирање перспективног ракетног оружја биће обављено код Северодвинска. Фрегата је већ ушла у Баренцово море и узела курс ка зони за тестирање у Белом мору. До Северодвинска ће стићи 13. маја“.

       Главнокомандандујући  руском Ратном флотом - адмирал Николај Јевменов – претходних дана је открио да ће фрегате класе 22350, којој припада и „Адмирал Горшков“, постати први редовни носачи хиперсоничног наоружања.

       Нагласио је да су то најмодернији ратни бродови Русије.

       „Цирконе“ ће добити и неке руске подморнице, а прва – „Перм“.

       Ове хиперсоничне ракете су неколико пута лансиране са фрегате „Адмирал Горшков“.

       У Великој Британији отворено страхују да би само једна руска подморница „Цирконима“ могла да потопи оба њихова сосача авиона који заједно вреде шест милијарди фунти.

       Признају да британски бродови немају заштиту од „Циркона“ који достижу брзину од 7,4 хиљада километара на час па су шест пута бржи од звука.

       Британска морнарица је у стању да обара пројектиле који се крећу брзином не већом од 3,7 хиљада километара на час, што значи да је њена ПРО бескорисна против „Циркона“ који 250 км прелазе за две и по минуте, па су бржи и од снајперског метка.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари