Русија због НАТО појачава своју Балтичку флоту подморницама, бродовима и ракетама

ГЛАВНО ПОЈАЧАЊЕ БИЋЕ ПОДМОРНИЦЕ „ВАРШАВЉАНКА“ И „ЛАДА“ И МАЛИ РАКЕТНИ БРОДОВИ ВЕЛИКЕ УДАРНЕ МОЋИ   

"Ростов-на-Дону" - "Варшављанка"

* Командант Балтичке флоте, адмирал Александар НОСТАТОВ: Разарачи америчке морнарице стално дежурају у Балтичком и Северном мору. Две групе бродова земаља НАТО-а, са по (до) 15 ратних бродова и бродова за подршку, делују трајно у региону

___________________________________________________

       БАЛТИЧКА флота Руске Федерације добиће нове дизел подморнице, авионе и обалске ракетне и артиљеријске системе због јачања НАТО у непосредној близини наших граница, у прибалтичким државама и на самом Балтику – изјавио је главнокомандујући Ратном флотом РФ Николај Јевменов.

       „Подморничка компонента Балтичке флоте одговараће обиму задатака са којима се суочава. Балтичка флота остаје најважнији инструмент безбедности Русије са западне стране“, нагласио је.

       И закључио: „Улога Балтичке флоте сада постаје још важнија у вези са новим изазовима и претњама које долазе од ширења присуства НАТО-а у балтичком региону, у непосредној близини граница Руске Федерације. Настављамо опремање Балтичке флоте новим бродовима са високопрецизним оружјем. Посебна улога припашће малим ракетним бродовима класе 21631“.

       Ти бродови су мали само по димензијама, а имају велику ударну моћ јер носе и крстареће ракете.

       Руска Балтичка флота добиће дизел подморнице класе 636.3 „Варшављанка“ или класе 677 „Лада“.

Једна од "Лада"

       Командант Балтичке флоте, адмирал Александар Носатов, рекао је да разарачи америчке морнарице редовно дежурају у Балтичком и Северном мору.

       Према његовим речима, две групе бродова земаља НАТО-а, са по (до) 15 ратних бродова и бродова за подршку, делују трајно у региону.

       НАТО, како је указао, планира да изведе више од 20 вежби у региону, укључујући и велике, током којих би број бродова у региону могао да повећа на 30-40.

       „Варшављанке“ носе и крстареће ракете „Калибар“, а толико су нечујне да их у НАТО називају „црним рупама“.

       Једна од руских подморница те класе је 2015-те из источног Медитерана, из подводног положајима, „калибрима“ гађала циљеве у Сирији.

       Подморнице „Лада“ намењене су извођењу извиђачких и саботажних мера против непријатељских површинских бродова и подморница, за заштиту обала од непријатељских десантних снага, као и за постављање у води минских поља.

       И „Лада“ изузетно бешумна подморнице и тешко ју јеоткрити помоћу сонара и хидроакустике.

       Свака располаже са по шест апарата за лансирање торпеда калибра 533 мм.

       Носи и крстареће ракете, као и 22 мине модела ДМ-1.

       Може да користи и противподморничке ракете „Шквал“.   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари